Antena Meniu Search
x

Video Povestea din spatele fotografiei unei femei căpitan din Forţele Aeriene Române, alături de actorul Tom Cruise

De Ziua Forţelor Aeriene, zeci de aeronave militare au zburat deasupra Bucureştiului. La sol militarii au defilat prin faţa monumentului dedicat eroilor aviaţiei. De pe margine, zeci de copii au admirat parada. Iar printre invitaţi a fost şi căpitanul Claudia Pop devenită celebră după ce s-a fotografiat cu actorul Tom Cruise.

Cristina Filip
de Cristina Filip

la 20.07.2022, 21:18

Vezi și

De meserie ofiţer de apărare antiaeriană, căpitanul Claudia Pop îşi vede munca de zi cu zi ca pe o provocare şi, totodată, un vis împlinit.

Claudia Pop, căpitan: „Pentru o femeie, să aibă parte de o activitate deosebită, diferită de activităţile probabil profesionale ale celorlalte femei din societatea românească, este antrenant şi destul de greu, dar avem multe provocări, iar dacă eşti ambiţios, reuşeşti să atingi obiective destul de înalte.”

A devenit celebră după ce s-a fotografiat cu actorul Tom Cruise în timp ce participa, alături de forţele aeriene române, la o expoziţie în Marea Britanie.

Claudia Pop, căpitan: „Era îmbulzeală, am incercat să fac o poză din depărtare ca să zic așa. Probabil a atras faptul că eram îmbrăcată în combinezon, s-a apropiat, m-a întrebat de unde sunt, i-am spus că sunt din România. A fost foarte încântat. Apoi am facut acea poză care a devenit virală.”

Ziua Forţelor Aeriene a fost marcată de spectacol pe cer şi defilări impresionante la sol. Disciplina soldaţilor şi survolul aeronavelor i-au fascinat pe cei mici.

Copil: „Am văzut foarte multe avioane şi mi-a plăcut extrem de mult. Au fost şi super sonice, a cântat şi fanfara.”

Începe modernizarea forţelor aeriene române

Prezenţi la ceremonie, ministrul apărării şi preşedintele camerei deputaţilor au promis, în contexul războiului de la graniţă, că sistemul de apărare românesc va fi, în curând, unul mai modern şi mai performant.

Vasile Dancu, ministrul Apararii Guvernul României rămâne angajat în procesul de înzestrare a armatei atribuind Guvernului Regatului Norvegiei contractul de achizitie a 32 de aeronave F16.

Marcel Ciolacu, presedince Camera Deputatilor: “A devenit vital ca procesul de modernizare a forţelor noastre aeriene să fie accelerat.”

De la ziua eroilor aerului n-au lipsit nici cei pentru care cariera în aer s-a încheiat de mult. Anul acesta, de pe margine şi plin de mândrie, a privit generalul Radu Theodoru.

Radu Theodoru, general: “M-am emoţionat, amintindu-mi de camarazii mei care au căzut in lupta aeriană dintr-o disproporţie de neimaginat: 1 la 40. Sunt unul din ultimii supravieţuitori. La revedere copii şi nu uitati că v-aţi întalnit cu istoria aviaţiei.”

Claudia Pop, căpitan: „Cer senin, la mulţi ani şi să fim în continuare aceeaşi echipă puternică!”

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Povestea din spatele fotografiei unei femei căpitan din Forţele Aeriene Române, alături de actorul Tom Cruise