Antena Meniu Search
x

Video Povestea lui Constantin, motociclistul de 85 de ani care face înconjurul Europei pe două roţi de peste şase decenii. "Pasiunea asta te ţine în formă"

Motoare turate la maximum şi adrenalină pe două roţi. A fost atmosfera de care s-au bucurat sute de bikeri pe litoral. Aceştia au defilat pe străzile din Saturn, la festivalul "Lupilor Mării". Cei care şi-au scos bijuteriile pe două roţi la plimbare, nu numai că s-au distrat pe cinste, dar au avut ocazia şi să-şi creeze amintiri de neuitat. S-au turat motoarele şi în Argeş, acolo unde peste trei mii de motociclişti s-au strâns la linia de start, la cea mai mare paradă moto din lume. Evenimentul, care a intrat în Cartea Recordurilor, a vrut să tragă şi un semnal de alarmă! Bikerii vor să le transmită şoferilor că şi ei sunt participanţi la trafic şi le cer acestora să fie mai atenţi pe şosele. 

Cristina Niță
de Cristina Niță

la 16.06.2024 , 07:52

Sute de motociclişti şi-au scos bijuteriile pe două roţi din garaje şi şi-au dat întâlnire pe străzile din Satrurn, la ultima ediţie a festivalul "Lupilor Mării". Mândri nevoie mare de motocicletele lor, care mai de care mai puternice sau tunate, bikerii ştiu un singur lucru. Nu ar renunţa niciodată la pasiunea lor, chiar dacă este... una extrem de costisitoare.

Constantin se plimbă cu motorul prin Europa de peste 60 de ani

Printre ei l-am întâlnit şi pe Constantin. Are 85 de ani, iar de 60 de ani iubeşte să călătorească în toată lumea pe două roţi pentru că senzaţia de libertate este de neprețuit.

Vezi și

"Pasiunea aceasta te ţine în formă. Datorită ei sunt încă în putere. Mai am un 9 GT de 120 de cai, aceasta este când merg prin Europa. Mai am CRF-un 300 raliu cu crampoane, pentru enduro", spune Constantin Ţurcan, motociclist.

Pe acelaşi subiect

Şi cum pasiunea pentru motoare i-a adus împreună, bikerii s-au reîntâlnit şi pentru a-şi la adio de la acest eveniment spectaculos. 

"O mulţime de prieteni din toată ţara, atât motocicliştii din club urile moto, cât şi prietenii lor sau oameni care sunt pasionaţi de aceste două roţi. Veniţi cu familia şi copii să se bucure de ultimul fest. Fiecare poveste frumoasă are un început. Are şi un sfârşit, un final", spune Mihai Oprea, organizator.

Spectacol pe două roţi a fost şi în judeţul Argeş. Peste 3500 de bikeri au participat la o paradă, care s-a întins pe 30 de kilometri, şi care a scris istorie. Acest eveniment a reuşit să pună ţara noastră pe harta lumii, intrând în Cartea Recordurilor. 

Şi cum adrenalina a fost una garantată, parada motoarelor tunate a avut şi o latură de conștientizare. Sub sloganul "Hai să ne facem auziți", motocicliştii au vrut să tragă şi un semnal de alarmă în privința accidentelor tot mai numeroase, cărora le cad victime cei care circulă pe două roţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Unde petreceţi minivacanţa de Rusalii?
Observator » Evenimente » Povestea lui Constantin, motociclistul de 85 de ani care face înconjurul Europei pe două roţi de peste şase decenii. "Pasiunea asta te ţine în formă"