Antena Meniu Search
x

Video Povestea unei tinere din Bucureşti. Oficial, vicepreşedinte de ONG, în timpul liber, falsificator de acte: "Nu e infractoare, sunt oameni răi"

La muncă... vicepreşedinte de ONG. În timpul liber, intermediar pentru un falsificator de acte. Este povestea unei tinere din Bucureşti, aşa cum o relatează anchetatorii. Aceştia susţin că tânăra strângea datele şi fotografiile celor care aveau nevoie de documente false, negocia preţul, iar apoi dădea comanda către cel care producea actele propriu-zise, un agent de pază de la Societatea de Transport Bucureşti.

Andre Rotaru
de Andre Rotaru

la 11.06.2022, 19:14

Vezi și
  • Reporter: Ce le-aţi spus procurorilor? De ce v-au chemat aici? Sunt adevărate acuzaţiile care vi se aduc?
  • Tânăra: Sincer, vreau să-mi văd copilul, vreau să mă bucur de el, nu am de comentat nimic.

Buletine, permise de conducere, atestate profesionale sau certificate de naştere. Cine avea nevoie de un act falsificat îi dădea tinerei banii şi datele. Ea trimitea apoi comenzile. "În perioada 2019-2021, femeia respectivă ar fi înlesnit falsificarea mai multor documente oficiale şi aici vorbim despre 8 cărţi de identitate, despre două permise de conducere, un certificat de naştere şi un atestat de pregătire profesională. Ar fi pus la dispoziţia presupusului falsificator fotografia şi datele de identificare ale beneficiarilor şi ar fi colectat mai multe sume de bani", a declarat Anne Marie Ciolca, IPJ Ilfov.

Un astfel de act costa de la o sută până la câteva mii de euro. Ancheta a început după ce poliţiştii rutieri din Ilfov au prins doi bărbaţi cu permise false, în 2021. Aşa au ajuns la falsificator, un bărbat din Pantelimon, portar la Societatea de Transport Bucureşti. Anchetatorii spun că bărbatul ar fi închiriat un apartament la etajul 9 al unui bloc din acest complex rezidenţial din sectorul 3. Aici ar fi avut toată aparatura necesară pentru a produce documentele falsificate.

Ancheta a dus la tânăra de 33 de ani, vicepreşedinte la un ONG pentru drepturile omului, condus chiar de mama ei, nici ea străină de probleme cu legea. La începutul acestui an, femeia a fost condamnată definitiv la 2 ani şi 7 luni de închisoare, pentru evaziune fiscală. A fost eliberată condiţionat 3 luni mai târziu. Spune că fiica ei este nevinovată. "Are copil de crescut, nu e infractoare, nu a fost niciodată... nu e cunoscută că ar fi făcut ceva. Şi nici nu face. Ea îşi vede de copilul ei, de familia ei, de treburile ei. Sunt oameni răi, sunt foarte mulţi oameni răi", a declarat Gabriela Riccio, preşedintele ONG-ului. Tânăra e acuzată de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale şi e cercetată sub control judiciar.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Evenimente » Povestea unei tinere din Bucureşti. Oficial, vicepreşedinte de ONG, în timpul liber, falsificator de acte: "Nu e infractoare, sunt oameni răi"