Antena Meniu Search
x

Povestea unui inginer român ajuns cerșetor în Bruxelles: trăiește într-o cocioabă, dar plantează flori și poartă steagul României. Belgienii îl apără, ca să nu fie expulzat

Locuitorii unei suburbii a Bruxelles-ului au sărit în ajutorul unui cerșetor român, fost inginer, pentru a nu fi evacuat dintr-un parc, unde locuiește, într-o baracă. Localnicii au forțat autoritățile să ia poziție.

Locuitorii unei suburbii a Bruxelles-ului au sărit în ajutorul unui cerșetor român, fost inginer, pentru a nu fi evacuat dintr-un parc, unde locuiește, într-o baracă. Localnicii au forțat autoritățile să ia poziție.

De trei ani, românul locuiește într-o baracă dintr-un parc din Watermael-Boitsfort, una dintre suburbiile capitalei Belgiei. Localnicii îi spun Marco bărbatului plecat din țara noastră. Deși cocioaba e extrem de mică și nu foarte confortabilă, e foarte bine îngrijită de român. A plantat în jurul ei chiar și flori, iar la intrare a pus un covoraș pentru a-și șterge încălțările.

Marco are 50 de ani și a venit în Belgia împins de dezamăgire, după ce a divorțat. În România era inginer în construcții, dar în Belgia nu a avut pic de noroc. Nu a găsit de lucru și nici o locuință decentă. Așa că a ajuns să cerșească pe străzile Bruxelles-ului.

Pe acelaşi subiect

Ba chiar, în această iarnă, românul risca să fie expulzat și din baraca din parc, pe care și-a transformat-o în casă. Recent, toate parcurile din zonă au fost preluate de o agenție de mediu, care e așteptată să ia măsuri drastice.

De teamă că Marco va fi expulzat, localnicii din Boitsfort au făcut o petiție către autorități.

“Acest domn nu e un alcoolic! Mereu este foarte curat. Îl vedem foarte des în fața băncii, cerșește. Toată lumea din Watermael-Boitsfort îl cunoaște!”, spune o femeie care locuiește în zonă.

Sub presiunea locuitorilor, noii proprietari ai parcului au spus că în această iarnă nu vor lua nicio măsură contra românului, spune rtbf.be.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Povestea unui inginer român ajuns cerșetor în Bruxelles: trăiește într-o cocioabă, dar plantează flori și poartă steagul României. Belgienii îl apără, ca să nu fie expulzat