Antena Meniu Search
x

Video Pregătiri pe ultima sută de metri pentru Ziua Marinei. Turiştii din vor putea admira de pe faleze defilarea navelor

Pregătiri pe ultima sută de metri pentru Ziua Marinei. Astăzi, de Ziua Porţilor Deschise a fost singura dată din an când publicul a putut să vadă de aproape navele româneşti şi tehnica de luptă. Mâine, de Ziua Marinei, accesul publicului va fi interzis în porturile militare Constanța, Mangalia, Brăila și Tulcea, din cauza restricţiilor Covid. Totuşi, turiştii din nordul litoralului vor putea admira de pe faleze defilarea navelor.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 14.08.2021, 20:27

Vezi și

Pentru o zi turiştii şi localnicii din Constanţa au fost "marinari" pe nave militare. "Interesant, nu am mai fost niciodată și chiar mi-a plăcut foarte mult. Într-adevăr au o viață foarte grea marinarii pe mare, dar uite că flota română e super tare", spune un vizitator.

Cei mai încântaţi au fost desigur copiii. Unii au fost atât de curajoși încât le-au încercat. Ziua porților deschise a fost anulată anul trecut din cauza pandemiei Covid.Mâine, de Ziua Marinei, publicul nu va avea acces în porturile militare.

"Este cel de-al doilea an când sărbătorim Ziua Marinei în context Covid. Anul acesta iată reluăm tradiția noastră. În portul militar Constanța, publicul poate să viziteze fregata Regele Ferdinand, un dragor maritim, 2 nave militare fluviale și alte nave pregătite special pentru vizitatorii de astăzi", a declarat colonelul Corneliu Pavel, purtător de cuvânt al Forțelor Navale.

Festivităţile de Ziua Marinei încep la ora 10:00. La final, publicul din nordul litoralului va putea urmări, timp de două ore, parada navelor militare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Pregătiri pe ultima sută de metri pentru Ziua Marinei. Turiştii din vor putea admira de pe faleze defilarea navelor