Antena Meniu Search
x

Premierul Poloniei: "Al treilea val al pandemiei COVID-19 se retrage. Vom avea "imunitatea de turmă" până la sfârșitul lunii iunie"

Premierul Poloniei, Mateusz Morawiecki, a precizat că ţara sa va obţine imunitatea de turmă până la sfârşitul lunii iunie, iar programul de vaccinare se extinde către un număr tot mai mare de oameni.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 16.04.2021, 14:28

Polonia se aşteaptă să obţină imunitatea de turmă la sfârşitul lunii iunie. - DPA Images / Alexandros Michailidis via Hepta

Al treilea val al pandemiei Covid se retrage, crede premierul Poloniei

"Astăzi avem șansa de a învinge pandemia, dar mai întâi ar trebui să ne dorim cu toții să ne vaccinăm", a declarat vineri, la Gdańsk, premierul Mateusz Morawiecki. El a mai spus că este foarte probabil ca Polonia să dezvolte imunitatea de turmă până la sfârșitul celui de-al doilea trimestru al anului 2021. Premierul a declarat că al treilea val al pandemiei COVID-19 se retrage, dar ar trebui ca toată lumea să rămână foarte atentă. El a explicat că totul se datorează extinderii programului de vaccinare care a ajuns la un număr foarte mare de oameni, scrie presa poloneză.

"Tocmai mi s-a spus că, datorită vaccinărilor, situația este atât de diferită ca înainte, precum cerul și pământul”, a spus el. Morawiecki a mai spus că Polonia a deschis deja peste 7.000 de puncte de vaccinare. "Accelerând procesul de vaccinare, avem motive să credem că până la sfârșitul celui de-al doilea trimestru o vom face sau cel puțin vom începe dezvoltarea imunității turmei. Se poate întâmpla mai devreme, dar sfârșitul celui de-al doilea trimestru pare foarte probabil" - a explicat Morawiecki.

El a adăugat că, în al doilea trimestru, aproape 4,5 milioane de doze de vaccin Pfizer / BioNTech vor ajunge în Polonia. Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, Wojciech Andrusiewicz, a declarat vineri că noile cazuri zilnice de coronavirus din Polonia vor cădea probabil în următoarele zile. Dar a avertizat, de asemenea, că nu există momentan motiv pentru a relaxa restricțiile și situația a rămas foarte gravă. "Vedem lumina la capătul tunelului care ar putea sugera că ieșim încet din al treilea val al pandemiei, dar trebuie să ne menținem disciplina", a declarat Andrusiewicz într-o conferință de presă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Premierul Poloniei: "Al treilea val al pandemiei COVID-19 se retrage. Vom avea "imunitatea de turmă" până la sfârșitul lunii iunie"