Antena Meniu Search
x

Presa din Italia dezvăluie de ce au fost ucişi cei doi tineri ciobani români, în Chivasso. Adevăratul motiv al asasinatului este îngrijorător (Video)

Doru și Costel, cei doi români ucişi în Italia, la Chivasso, sunt victime ale unui război surd, de peste 20 de ani, între ciobanii italieni şi cei străini.

Doru Constanţin Olaru şi Costel Cornel Calinciuc, ucişi cu bestialitate în noaptea de 24 spre 25 octombrie, pe un câmp din apropierea localităţii italiene Chivasso, sunt, de fapt, victimele unui război între ciobanii italieni şi cei străini, care durează de peste două decenii.

Presa din Pensinsulă scrie că în zona unde a avut loc tragedia, în apropierea oraşului Torino, se duce o luptă surdă a italienilor împotriva românilor şi a bulgarilor.

O luptă care a început când păstorii români au început să-şi facă simţită prezenţa pe păşunile frecventate altădată doar de păstorii italieni.

Odată cu asasinarea celor doi ciobani români, ceilalţi păstori români, bulgari, macedoneni, moldoveni, albanezi şi marocani au plecat din zona respectivă.

"Le este frică şi nu se vor mai întoarce pentru o vreme. Ştiu că păstorii italieni nu îi doresc aici. Acum, au început chiar să-i şi ucisă. Pentru că, în meseria noastră, cine vine primul are dreptul la păşune. Este dificil să găseşti un muncitor italian, păstorii străini acceptă condiţii umile, ei pot dormi într-o baracaă pentru 500 de euro pe lună, fără un contract de muncă, la negru, iar în Calabria, de exemplu, o fac şi pentru te miri ce, pentru 50 sau 100 de euro. Şi nu se plâng niciodată că sunt obosiţi. Sincer, nu ştim ce ne-am face dacă nu ar fi ei ...", mărturiseşte un crescător de oi, potrivit rotalianul.com.

Reamintim că doi tineri români au fost ucişi cu bestialitate în noaptea de 24 spre 25 octombrie, pe un câmp din apropierea localităţii italiene Chivasso.

Potrivit presei din Peninsulă, Doru, în vârstă de 28 de ani, şi Costel, de 38 de ani, au fost vânaţi şi omorâţi de patru bărbaţi, trei dintre ei fiind fraţi: Daniele Bergero, 25 de ani, Romano Bergero, 33 ani, Piero Bergero, 30 ani şi Alex Bianciotto, de 29 de ani. 

Cei patru fac parte dintr-o familie de ciobani foarte cunoscută în zonă şi sunt rezidenţi în localităţile Mercenasco, Front Canavese, Foglizzo şi Oglianico.

Uciși cu zeci de zeci de lovituri în cap

Doru și Costel lucrau ca păstori și aveau în grijă peste 600 de oi, care aparțineau un fermier din zona Chivasso (Italia). Valoarea oilor este estimată la aproximativ 100.000 de euro.

Cei doi coborâseră în septembrie de la munte, din zona lacului Serrú, aproape de Ceresole Reale, Torino.

În noaptea de 24 spre 25 octombrie, Doru și Costel au fost asasinaţi. 

Medicii care au efectuat autopsia celor doi au spus că moartea românilor a fost violentă. Doru Olaru și Costel Calinciuc n-au avut nicio șansă, după ce au fost loviți în cap cu un obiect contondent, extrem de greu, cel mai probabil o bară de oțel, de cel puțin 15 ori.

În momentul în care au fost atacați, au reușit să fugă, însă Doru Olaru a fost imediat prins și lovit cu bara de oțel în cap până și-a dat ultima suflare.

Atacatorii l-au vânat apoi pe Costel Calinciuc pe câmp și au reușit să-l prindă la circa 500 de metri distanță de Doru Olaru. Costel a avut parte de aceeași soartă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Presa din Italia dezvăluie de ce au fost ucişi cei doi tineri ciobani români, în Chivasso. Adevăratul motiv al asasinatului este îngrijorător (Video)