Antena Meniu Search
x

Detalii despre arestarea lui Sebastian Ghiță. Fostul deputat va petrece Paștele după gratii și încă 2 luni în arestul din Belgrad

Sebastian Ghiţă, fugarul milionar urmărit 115 zile, mai rămâne cel puţin încă două zile după gratii. Potrivit jurnaliştilor sârbi, care au vorbit cu reporterii Observator, mandatul de reţinere a fost prelungit până după sărbători.

Vezi și

Sebastian Ghiţă, fugarul milionar urmărit 115 zile, mai rămâne cel puţin încă două zile după gratii. Potrivit jurnaliştilor sârbi, care au vorbit cu reporterii Observator, mandatul de reţinere a fost prelungit până după sărbători.

Asta deşi în presa de la Belgrad au apărut şi informaţii despre un arest preventiv de 60 de zile. Fostul deputat şi-a schimbat imaginea şi identitatea. O armată de avocaţi români îl apără şi pregătesc strategii.

Reporterii Observator au mers pe urmele lui, în Serbia. Toate ipotezele sunt luate acum în calcul. Revenirea în ţară şi tragerea la răspundere în cele cinci dosare penale e doar una dintre posibilităţi. 

O nouă înfăţişare şi un alt nume. Sebastian Ghiţă a intrat de cel puţin două ori în Serbia, în ultimele luni, cu buletin şi permis de conducere false, spun surse din anchetă. Chiar un angajat de la firmele sale l-ar fi ajutat să le obţină şi să pretindă, astfel, că este cetăţean sloven. Ceea ce arată că planul dispariţiei ar fi fost pus la punct din timp.

În capitala Serbiei, reporterii Observator au mers pe urmele fugarului. Ultimele ore de libertate şi le-a petrecut în centrul oraşului, într-o zonă bună.

Prezentarea de documente false este pedepsită de legea sârbă cu până la trei ani de închisoare. 11 ore ar fi durat audierea la poliţie, unde a fost reţinut pentru 48 de ore.

Totuşi, autorităţile române nu au fost informate despre această decizie.

Iar jurnaliştii sârbi care au vorbit cu reporterii Observator au spus că, de fapt, perioada reţinerii a fost prelungită cu încă 48 de ore. Aşadar, încă există posibilitatea ca Ghiţă să fie eliberat înainte de a se judeca cererea de extrădare.

Sunt sărbătorile de Paşte, ceea ce face ca timpul să se scurgă în favoarea lui. Până marţi, nu se va lua nicio decizie.

Sursele Observator spun că nu folosea telefon mobil, ci comunica pe internet. Cei care îl căutau ar fi fost puşi de mai multe ori pe piste false. Şoferul lui Ghiţă ar fi încercat să arate că se ascunde în Iordania. Locul întâlnirilor ar fi fost schimbat mereu, în ultima clipă. Ar fi primit vizite chiar şi de la o domnişoară cunoscută ca fiind o apropiată.

În afară de Serbia, sunt informaţii că fostul demnitar a mai trecut şi în Bulgaria şi Macedonia. Nu a fost însă în toate cele zece ţări în care poliţiştii români şi ofiţerii de informaţii au căutat urme. Pe 13 aprilie, Ghiţă ar fi greşit, iar operaţiunea prinderii a reuşit.

Cu doar câteva ore înainte de capturarea soţului şi de vizita poliţiei în vila din Ploieşti, Mădălina Ghiţă, mama copiilor milionarului fugar, a postat un mesaj pe internet.

"Lumea parcă n-are niciun sens, fără oamenii pe care îi iubeşti.", a scris soţia fostului deputat pe Facebook.

Acum, avocaţii fac strategii. Fostul demnitar încă mai are o carte de jucat.

Are puterea informaţiilor. A strâns multe secrete. Şi a anunaţat că mai are încă multe de spus.

Ghiţă are legături la nivel înalt în Serbia, unde s-a simţit mereu ca acasă. Are prieteni printre parlamentari, afacerişti, sportivi. A făcut afaceri cu statul sârb, ba chiar firmele sale ar fi avut un contract pentru securizarea frontierei, lucrate de doro Aleksandar Vucic , fostul premier abia ales preşedinte, este apropiat de mulţi politicieni din România.

Chiar Victor Ponta îl consiliează. Sunt deja voci care spun că Sebastian Ghiţă ar putea forţa obţinerea azilului politic, pentru a evita extrădarea. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Detalii despre arestarea lui Sebastian Ghiță. Fostul deputat va petrece Paștele după gratii și încă 2 luni în arestul din Belgrad