Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Presată de angajator să revină fizic la birou, o tânără din Timişoara s-a sinucis. Lucra remote de câţiva ani buni

Povestea unei tinere din Timişoara care s-ar fi sinucis în contextul unor presiuni făcute de angajatori pentru a se întoarce la birou, după ce a muncit câţiva ani remote, stârneşte un val de indignare în mediul online. Relaţia post-pandemie dintre angajați și angajatori se duce de altfel, de pe poziții de forţă: în timp ce salariaţii vor să păstreze cât mai mult posibilitatea de-a lucra de acasă, companiile încearcă să-i atragă sau chiar să le impună să revină la birouri. 

de Iulia Pop

la 26.09.2024 , 13:35

Într-un scenariu ideal, soluţia ar fi ca revenirea fizică la birou să fie una extrem de blândă, fără absolut nicio constrângere din partea angajatorilor. În unele companii se întâmplă asta, însă mai sunt voci în corporaţii care susţin că revenirea fizică la birou este semnalul că tu, angajat, nu eşti productiv şi atunci trebuie să vii, să fii evaluat şi supravegheat de aproape.

Psihologii spun că reîntoarcerea la birou este extrem de stresantă pentru mulţi dintre angajaţii care au lucrat remote, chiar vorbesc despre o anxietate a reîntoarcerii, pentru că aceşti angajaţi trebuie să se reobişnuiască cu tot ce înseamnă munca într-un birou, colegii, zgomotul de fond, proximitatea şefului, cu faptul că sarcinile sunt date şi verificate sau evaluate imediat.

Iar pentru unele persoane, cum este şi cazul tinerei din Timişoara care după probleme personale a avut presiuni suplimentare şi pe partea profesională şi, în cele din urmă, a clacat, aceste lucruri sunt imposibil de dus. Mulţi cedează şi îşi dau demisia ori şi schimbă locul de muncă, însă există şi cazuri tragice în care recurg la resturi extreme.

Vezi și
Iulia Pop Like

Îmi place să știu. Pun întrebări, și cer, imperios, răspunsuri! Îmi place să ascult. Sincer, uneori de atât e nevoie! Îmi place să scriu. Sunt perfecționistă și “lupt” pentru fiecare cuvânt din știre! Îmi place să zâmbesc.

Întrebarea zilei
V-aţi cumpăra vreodată o casă scoasă la licitaţie?
Observator » Evenimente » Presată de angajator să revină fizic la birou, o tânără din Timişoara s-a sinucis. Lucra remote de câţiva ani buni