Antena Meniu Search
x

Președintele Consiliului Judeţean Călărași, trimis în judecată pentru abuz în serviciu şi şantaj

Președintele Consiliului Judeţean Călărași, Iliuţă Vasile, a fost trimis în judecată de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța, pentru abuz în serviciu, fals intelectual în formă continuată şi şantaj.

de Monica Palade

la 24.02.2021, 12:33

Președintele Consiliului Judeţean Călărași, trimis în judecată pentru abuz în serviciu şi şantaj - Facebook

Potrivit procurorilor, în perioada martie – iulie 2019, inculpatul Iliuță Vasile în calitate de președinte  al Consiliului Judeţean Călărași și-ar fi încălcat atribuţiile de serviciu prevăzute de lege, în sensul că ar fi îngrădit dreptul la muncă al unui număr de 10 angajați din cadrul Consiliului județean Călărași.

​Concret, inculpatul Iliuță Vasile nu a aprobat plata drepturilor salariale angajaților respectivi în condițiile în care magistrații Tribunalului Călăraşi au dispus suspendarea a două hotărâri ale Consiliului Judeţean Călăraşi în urma cărora cele 10 persoane fuseseră eliberate din funcţia publică pe care o deţineau.

Acuzat de fals intelectual

​În aceeași perioadă și în același context, inculpatul ar fi semnat două documente despre care știa că sunt falsificate și în care, cu știință, nu fuseseră inserate perioadele lucrate de persoanele vătămate în modalitatea de mai sus.

​Prin aceste demersuri, ar fi fost creat un prejudiciu în dauna angajaților respectivi în valoare totală de 134.203 lei, cuantificat în neplata drepturilor salariale.

Totodată, la data de 20 decembrie 2019, inculpatul Iliuță Vasile ar fi exercitat constrângeri asupra unui procuror pentru a-l determina să nu dispună trimiterea sa în judecată într-o cauză penală în care avea calitatea de inculpat.

​Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul București.

Citeşte şi: Deputatul Mugurel Cozmanciuc, preşedintele PNL Neamţ, a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Președintele Consiliului Judeţean Călărași, trimis în judecată pentru abuz în serviciu şi şantaj