Antena Meniu Search
x

Preşedintele Croaţiei, declaraţie surprinzătoare: "În cazul unei intervenţii NATO în Ucraina retragem toate trupele din Alianţă"

Croația își va retrage toate trupele din forțele NATO aflate în Europa de Est în cazul unui conflict între Rusia și Ucraina, a declarat marți la televizor președintele croat Zoran Milanovic, citat de agenția de stat rusă TASS.

de Redactia Observator

la 25.01.2022, 18:55

Preşedintele Croaţiei, declaraţie surprinzătoare: "În cazul unei intervenţii NATO în Ucraina retragem toate trupele din Alianţă"
- Profimedia

"În calitate de comandant suprem am urmărit cu atenție afirmații care arată că NATO - nu doar o țară, Statele Unite - își consolidează prezența și trimite nave de recunoaștere. Nu avem nimic de-a face cu acest lucru și nu vom avea nimic de-a face cu el. Garantez asta", a declarat preşedintele Croaţiei.

"Croația nu va trimite trupe în cazul unei escaladări. Dimpotrivă, ne vom retrage toate trupele până la ultimul soldat croat", a mai spus el.

Potrivit RIA Novosti, Milanovic spune că decizia "nu are nicio legătură cu Ucraina sau Rusia, are legătură cu dinamica politicii interne americane a lui Joe Biden și a administrației sale, pe care l-am susținut dar văd un comportament periculos în probleme de securitate internațională".

Rusia plănuiește un „război fulger” care ar putea distruge Kievul, avertizează Londra

Membrii NATO au început să trimită de luni nave și avioane de luptă în țările aliate din estul Europei. Boris Johnson, aflat în centrul unor scandaluri politice în Marea Britanie, a spus că Rusia are suficienți soldați în apropierea Ucrainei pentru a declanșa un "război fulger" pentru a cuceri Kievul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Preşedintele Croaţiei, declaraţie surprinzătoare: "În cazul unei intervenţii NATO în Ucraina retragem toate trupele din Alianţă"