Antena Meniu Search
x

Se cântă "La Marseillaise" în Bucureşti! Ultimele pregătiri înainte de vizita preşedintelui francez Emmanuel Macron

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, soseşte mâine la Bucureşti. Vine din Austria şi se va îndrepta apoi spre Bulgaria. Turneul nu e unul chiar de curtoazie, avertizează specialiştii străini.

Vezi și

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, soseşte mâine la Bucureşti. Vine din Austria şi se va îndrepta apoi spre Bulgaria. Turneul nu e unul chiar de curtoazie, avertizează specialiştii străini.

Vizita la cel mai înalt nivel va începe la Palatul Cotroceni. Parteneriatul strategic, politica de securitate şi situaţia muncitorilor români detaşaţi în Franţa sunt puncte cheie în cadrul discuţiilor.

Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe:

La Bucureşti, domnul Macron cred că va spune faptul că o reevaluare, o restartare a politicii Franţei faţă de România.

Pe acelaşi subiect

Liderul de la Elysee va avea întrevederi şi cu premierul Mihai Tudose, cu investitori francezi, dar şi cu comunitatea franceză. Brigitte Macron nu va lipsi din turneul tânărului preşedinte. Cele două cupluri prezidenţiale vor face o vizită şi la Muzeul Satului, unde astăzi s-a muncit de zor, pentru ultimele pregătiri.

Unul dintre cele mai comentate cupluri prezidenţiale, Emmanuel şi Brigitte Macron se bucură de admiratori chiar şi printre români, cu tot cu diferenţa de vârstă de 25 de ani.

Brigitte Macron ar vrea să spargă bariere şi convenţii, crede Eli Lăslean, designerul primei doamne de la Cotroceni.

Eli Lăslean, designer lui Carmen Iohannis:

Scurt și simplu, o linie tinereasca, sport elegant de cele mai multe ori, după părerea mea, reprez spiritului francez, libertate, naturalete, tinerețe.

Pentru ziua de mâine, Eli Lăslean i-a pregătit lui Carmen Iohannis nu mai puţin de 4 ţinute.

Eli Lăslean, designer lui Carmen Iohannis:

Ceea ce întotdeauna agreează este un bleu ciel, un roz pal, mint, aqua, albă, îi place foarte mult alb.

Ca să-l cucerească pe liderul din Hexagon, bucătari aleşi pe sprânceană au pregătit tartine cu terină de foie gras şi smokine proaspete, Mini Quiches Lorraine, mini pastile cu confit de canard sau bulete din brânză compte cu miez de gem din prune.

Cheful şcolit la Paris, Nicolai Tand, ar include în meniul lui Macron şi celebrul coq au vin, în traducere cocoş în vin.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Evenimente » Se cântă "La Marseillaise" în Bucureşti! Ultimele pregătiri înainte de vizita preşedintelui francez Emmanuel Macron