Antena Meniu Search
x

Video Prima ipoteză în cazul exploziei din Craiova. Ce a provocat deflagraţia devastatoare; niciun locatar nu avea asigurare

Explozie devastatoare într-un bloc din Craiova. O femeie a murit după ce un etaj s-a prăbuşit, iar alţi trei locatari au fost răniţi. Uşile apartamentelor au zburat din balamale, iar cablurile electrice au ţâşnit pur şi simplu din pereţi. 50 de oameni au fost evacuaţi într-o misiune de salvare contracronometru. Cu toţii au rămas acum fără un acoperiş deasupra capului în prag de sărbători. 

de Redactia Observator

la 18.04.2024, 14:19

Vezi și

Ora 21:30. Camerele de supraveghere au surprins o lumină puternică la parterul unui bloc din Craiova. Într-o fracţiune de secundă, etajul 1 s-a făcut una cu parterul într-o explozie de proporţii. Uşile apartamentelor s-au transformat în adevărate proiectile. Cei care au reuşit să scape nevătămaţi au auzit ţipete de groază. O bătrână, dar şi alte două femei, mamă şi fiică, cereau cu ultimele puteri să fie salvate. În timp ce echipajele erau pe drum, mai mulţi bărbaţi au intrat în blocul distrus să-şi salveze vecinele de sub tonele de moloz şi cărămidă.

Filmul exploziei din Craiova. O femeie de 52 de ani a murit sub greutatea unui perete prăbuşit

Pentru cea de-a patra victimă, o femeie de 52 de ani, care locuia deasupra apartamentului în care s-a produs explozia, nu s-a mai putut face nimic. S-a stins sub greutatea unui perete prăbuşit. Blocul era construit în 1960 şi nu era racordat la reţeaua de gaz. Aşa că proprietara apartamentului de la parter se încălzea cu două butelii, despre care pompierii spun că ar fi provocat o acumulare de gaze. Pentru că stuctura blocului a fost grav afectată, zeci de familii au rămas acum pe drumuri.

Astăzi, locatarii s-au întors printre ruine să vadă dacă mai pot recupera ceva. Dacă unii şi-au luat haine sau acte, alţii şi-au strâns din nou în braţe prietenii necuvântători. "Nu credeam că de la o simplă butelie, aşa cum se aude, se poate întâmpla aşa ceva", spune un locatar.

Pe acelaşi subiect

Din cele trei victime ajunse la spital, una a fost externată, iar alta se află în continuare la terapie intensivă cu arsuri pe 25% din suprafaţa corpului. 

Butelii, printre ruine blocului. Niciun locatar nu avea asigurare

Experții în construcţii urmează să decidă dacă în acel imobil se mai poate locui sau nu. 

În acest caz se merge pe o ipoteză clasică şi anume o acumulare de gaze care ar fi putut provoca această explozie, o acumulare venită de la o butelie. Oamenii de aici foloseau butelii pentru uzul caznic, atât la aragaz, cât şi la baie, pentru a-şi încălzi apa. Foarte multe butelii au rămas încă printre ruine şi, un lucru foarte îngrijorător, niciunul dintre cei care locuiau în acest bloc nu avea asigurare, aşa că oamenii vor trebui, pe cheltuiala lor, să îşi refacă locuinţele. Totuşi, cei de la primărie vor interveni cu un ajutor de urgenţă, câte 10.000 de lei pentru cei care au avut apartamentele distruse în totalitate şi câte 3.000 de lei pentru cei care au avut pagube mai mici. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » Prima ipoteză în cazul exploziei din Craiova. Ce a provocat deflagraţia devastatoare; niciun locatar nu avea asigurare