Antena Meniu Search
x

Video Prima măsură în cazul scandalului Tesloianu. Casa de vacanţă ridicată în aria protejată a Deltei Moldovei va fi demolată

Cuibul medicilor din dosarul Tesloianu, ridicat în aria protejată a Deltei Moldovei, va fi demolat. Este vorba despre o cabană construită departe de ochii lumii şi pentru care nu ar exista nicio autorizaţie. Garda de Mediu Iaşi a cerut de câteva luni ca respectiva clădire să fie dărâmată, dar până acum nu s-a întâmplat nimic.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 21.02.2023, 14:02

Vezi și

Teoretic, până pe data de 10 martie, medicul care a ridicat respectiva construcţie în aria protejată ar trebui să o dărâme. Dacă nu se va întâmpla acest lucru, pe lângă amenda de 7.500 de lei pe care deja a primit-o, va mai primi o amendă în valoare de 50.000 de lei şi un nou termen până la care construcţia trebuie să dispară şi la fel orice altă intervenţie s-a făcut în acel loc, care este arie protejată.  

Casa de vacanţă a medicilor din dosarul Tesloianu va fi demolată

Verificările acolo au început înainte de ancheta de acum, vorbim despre nişte apeluri date la Garda de Mediu încă din luna noiembrie prin care se menţiona că s-a ridicat în Delta Moldovei o construcţie ce pare a fi o casă de vacanţă. Pe 10 ianuarie, cei de la Garda de Mediu anunţaseră şi organele de cercetare penală.

La sfârşitul săptămânii trecute, când au venit procurorii la spitalul Sf. Spiridon din Iaşi a reieşit faptul că respectiva casă i-ar aparţine unui medic care lucrează cu doctorul Tesloianu atât pe secţia de cardiologie, cât şi la clinica privată, iar aceasta ar fi fost construită tot din banii luaţi de la pacienţi cărora li se montau dispozitive de pe cadavre. Continuă ancheta în acest caz, s-au ridicat şi bani la percheziţii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Prima măsură în cazul scandalului Tesloianu. Casa de vacanţă ridicată în aria protejată a Deltei Moldovei va fi demolată