Antena Meniu Search
x

Video Prima reacţie a bisericii, după ce părintele Calistrat i-ar fi tras o palmă unei enoriaşe: "Fiecare dintre noi avem limite și neputințe"

Arhiepiscopia Iaşilor a avut o primă reacţie în cazul incidentului în care a fost implicat părintele Calistrat Chifan. Iubit şi extrem de apreciat de sute de mii de enoriaşi şi urmărit precum un influencer pe reţelele sociale, acesta a fost filmat în timp ce loveşte o femeie.

de Angela Bertea

la 10.11.2022, 17:17

Vezi și

Incidentul a avut loc chiar după slujbă, în curtea mănăstirii Vlădiceni din Iaşi, iar în urmă loviturii, femeia s-a prăbuşit la pământ. Victima era însoţita de sora ei şi ambele au depus plângere la Poliţie împotriva părintelui Calistrat Chifan. Preotul susţine cele două ar avea probleme psihice şi chiar ar fi încercat să întreţină relaţii intime cu reprezentanţi ai Bisericii.

Prima reacţie a bisericii 

„Am primit aceste imagini video și, desigur, se vor cerceta atât fapta în sine, cât și contextul ei. Până la această oră, la Centrul Eparhial din Iași nu s-a primit nici un fel de reclamație. În orice caz, este absolut regretabil, condamnabil și categoric nu onorează pe nimeni un astfel de gest. Omenește vorbind, fiecare dintre noi avem limite și neputințe. Creștinește este însă să căutăm a răbda până la capăt și să binecuvântăm pe cei ce ne-ar provoca, căutând acele soluții care să fie și legale, și nesmintitoare.”, a declarat Pr. Constantin Sturzu, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Iașilor.

În apărarea sa, părintele Calistrat susţine că femeile sunt puse mereu pe scandal. „Se leagă de toată lumea. Sunt cel puţin 10, 15 persoane la care eu le-am spus să facă declaraţii. Şi eu m.am dus cu bune intenţii, le-am zis: fetelor, v-am zis să nu mai filmaţi să vă vedeţi de treabă? Şi aia a scos telefonul şi l-a pus aşa în faţa mea. I-am zis: Nu filma că ai interzis. Cealaltă mi-a pus piedică soră-sa să nu pot păşi. Atunci m-am ridicat şi i-am dat peste umăr, i-am luat telefonul şi l-am izbit jos. Uitaţi. De aseară cum m-a împins. Atunci mi-a sărit muştarul, n-am fost de acord”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Prima reacţie a bisericii, după ce părintele Calistrat i-ar fi tras o palmă unei enoriaşe: "Fiecare dintre noi avem limite și neputințe"