Antena Meniu Search
x

Video Părintele Calistrat, despre pumnul dat enoriaşei: ''Sunt două copile nemăritate, cred că au puţină isterie''

Preotul Calistrat a vorbit despre incidentul de la Mânăstirea Vlădiceni din Iași​​. Părintele a fost filmat în timp ce lovește cu putere o femeie peste faţă, aceasta căzând lată la pământ. Polițiștii au fost imediat sesizați de enoriaşă care a reclamat că atât ea, cât și sora ei au fost lovite.

de Redactia Observator

la 10.11.2022, 14:32

BZI; Libertatea Vezi și

Părintele Calistrat a vorbit într-un interviu despre motivul pentru care a recurs la gestul şocant de la Mânăstirea Vlădiceni. Preotul a sugerat că cele două femei ar fi cunoscute pentru comportamentul neadecvat din biserică, încercând totodată să ducă în ispită credincioşii sau preoţii. 

''Sunt două copile nemăritate. Eu cred că au deviaţie de comportament sau puţină isterie, cum spunem noi în termeni populari. Pentru că de când au luat mormintele alea acolo au început cumva să domine mânăstirea. Au început să creeze un conflict între credincioşii de la biserică.

Prima dată le-am şi spovedit, au mama moartă de Covid, am stat cu ele ore întregi de vorbă şi la un moment dat mi s-au părut agasante şi le-am spus: Eu am multă lume, nu mai pot sta cu ceasul, luaţi alţi preoţi. Au schimbat mai mulţi preoţi de acolo.

Şi ţinta lor a fost părintele mai frumuşel şi mai tânăr. L-au invitat prima dată la o cafea, după au zis să îl înveţe ele cum să spovedească şi am spus: Pune şi tu punct că o să intrii într-o ispită. Acum fac aluzie la părintele Visarion cu pipăirea şi nu cu corectitudinea. Ele nu s-au potolit. A fost să stea o săptămână la mânăstire şi ele s-au dus să îl caute personal la el acasă. Eu le-am dat interzis. Au început să zică că sunt oameni în biserică care se uită la ele.

Pe acelaşi subiect

Sunt două persoane cu dificultăţi mintale. Când m-am dus să vorbesc cu ele paşnic, ele au luat-o cu isteria. Şi au scos telefonul să mă filmeze. Şi când să îl iau, cealaltă mi-a pus piedică şi m-am dus cu genunchiul în trotuar. M-am ridicat, am împins-o de umăr şi i-am pus paznicului să le dea afară'', a declarat preotul Calistrat.

Preotul Calistrat a lovit o enoriaşă la finalul slujbei

În imaginile puse la dispoziţie de Libertatea, se vede cum părintele Calistrat Chifan se apropie de o femeie din spate, ca după câteva secunde mai târziu să îi tragă o palmă peste faţă. Luată prin surprindere şi lovită cu putere, femeia cade lată la pământ. Pe fundal se aud vocile enoriaşilor care critică comportamentul nepotrivit al părintelui. De asemenea, în spatele lui se mai pot vedea şi alţi bărbaţi îmbrăcaţi în haine preoţeşti. 

Contactați de sursa menţionată anterior, IPJ Iași confirmă că cercetează incidentul şocant. Două femei au depus plângere împotriva preotului Calistrat şi susţin că au fost agresate în curtea lăcaşului de cult. ''La data de 09 noiembrie a.c., în jurul orei 18.00, polițiștii Secției nr. 5 Poliție Iași au fost sesizați de către o femeie, despre faptul că atât ea cât și sora sa au fost agresate de către un bărbat, în timp ce se aflau la un lăcaș de cult. În cauză, polițiștii continuă cercetările în vederea stabilirii cu exactitate a situației de fapt și luării măsurilor legale'', a declarat Anca Vîjiac, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Iași.

Totodată, contactaţi de Libertatea, reprezentanţi ai Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei au avut următoarea poziţie: ''Am primit aceste imagini video și, desigur, se vor cerceta atât fapta în sine, cât și contextul ei. Până la această oră, la Centrul Eparhial din Iași nu s-a primit nici un fel de reclamație. În orice caz, este absolut regretabil, condamnabil și categoric nu onorează pe nimeni un astfel de gest. Omenește vorbind, fiecare dintre noi avem limite și neputințe. Creștinește este însă să căutăm a răbda până la capăt și să binecuvântăm pe cei ce ne-ar provoca, căutând acele soluții care să fie și legale, și nesmintitoare''.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Părintele Calistrat, despre pumnul dat enoriaşei: ''Sunt două copile nemăritate, cred că au puţină isterie''