Antena Meniu Search
x

Video Prima secţiune a austostrăzii Sibiu - Piteşti, aproape de inaugurare. Cei 13 kilometri de şosea ar putea fi daţi în folosinţă la sfârşitul acestui an

Au ajuns să se lăude cu fiecare kilometru de autostradă construit. Vorbim de prima secţiune a austostrăzii Sibiu - Piteşti, mai exact, de 13 kilometri de şosea, care leagă Sibiul de localitatea Boiţa. 
Dacă lucrările vor fi finalizate până la sfârşitul anului, aşa cum speră oficialii, ar putea însemna totodată primii şi singurii kilometri de autostradă inauguraţi în 2022. Compania Naţională de Infrastructură Rutieră speră ca, odată cu finalizarea lucrărilor, şi traficul din zona Şelimbăr şi Boiţa să se decongestioneze. 

de Redactia Observator

la 03.11.2022, 09:36

Vezi și

Lucrările la secţiunea 1 au început în luna aprilie a anului 2020. Deşi termenul oficial de predare al proiectului este martie 2023, ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, are încredere că tronsonul de mare viteză va fi dat în folosinţă la sfârşitul acestui an. 

Prima secţiune a austostrăzii Sibiu - Piteşti, aproape de inaugurare

Secţiunea Sibiu - Boiţa are o lungime de 13,17 kilometri. Pe traseul acesteia s-au construit până acum 8 poduri, pasaje şi viaducte, precum şi 2 noduri ruitere. Cea mai spectaculoasă lucrare este viaductul de la Tălmăcel, cel mai înalt din România: 30 de metri, cam cât un bloc de 10 etaje. Pentru realizarea lui, inginerii au folosit tehnologii în premieră pentru dumurile construite la noi în ţară. 

Cătălin Manda, responsabil tehnic cu execuţia: Toţi furnizorii şi toţi prestatorii îşi fac treaba pe şantier. Pentru noi este o lucrare reprezentativă deoarece s-au folosit 2 tehnologii  de execuţie noi pentru Romania, o  tehnologie cu cărucioare, cu această tehnologie s-au executat  tronsoanele centrale iar celalaltă tehnologie a fost pe esafodaj folosită pe tronsoanele marginale.

Pe acelaşi subiect

Muncitorii lucrează şi la nodurile rutiere care vor face legătura dintre noua autostradă şi drumul naţional. Aici se formează ambuteiaje, mai ales la orele de vârf.

Şoferi: Stau câte trei ore în trafic jos la Boiţa, şi nu avem ce să facem, astea sunt drumurile. 

- Cu siguranţă ne-ar ajuta deschiderea autostrăzii pentru că o să fie un tronson de drum mai lejer de parcurs, mai uşor. 

Robert Elekes, purtător de cuvânt DRDP Braşov: E o lucrare destul de complexă. Se execută două intersecţii cu sens giratoriu şi din această cauză, într-adevăr, în zona respectivă circulaţia a fost îngreunată. Aceste lucrări preconizăm că se vor termina până la sfârşitul lunii noiembrie. 

A doua secţiune a Autostrăzii A1 peste Carpaţi, între localitatea sibiană Boiţa şi localitatea Cornetu, din judeţul Vâlcea, se află în etapa de proiectare. Tronsonul are o lungime de 31 de kilometri şi va cuprinde peste 50 de tuneluri şi şase poduri. Această secţiune ar trebui finalizată până în 2027.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Prima secţiune a austostrăzii Sibiu - Piteşti, aproape de inaugurare. Cei 13 kilometri de şosea ar putea fi daţi în folosinţă la sfârşitul acestui an