Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Primaria Baia Mare, amendată din cauza momelilor pentru șobolani

Primaria Baia Mare a fost amendata de catre Garda de Mediu Maramures cu 15.000 lei din cauza momelilor pentru sobolani, depistate in zona Prefecturii si a Consiliului Judetean Maramures.

de Redactia Observator

la 18.01.2017 , 18:06

Primaria Baia Mare, amendată din cauza momelilor pentru șobolani

Primaria Baia Mare a fost amendata de catre Garda de Mediu Maramures cu 15.000 lei din cauza momelilor pentru sobolani, depistate in zona Prefecturii si a Consiliului Judetean Maramures.

“In urma sesizarilor societatii civile, cu privire la abandonarea de produse raticide (momeli pentru sobolani) pe spatiul verde din fata sediului Prefecturii Maramures si a Consiliului Judetean Maramures, adresate Garzii Nationale de Mediu si Mass Mediei locale, in perioada 4-12 ianuarie 2017 comisarii din cadrul Serviciului Comisariatul Judetean Maramures al Garzii Nationale de Mediu si ai Inspectoratului de Politie Judetean Maramures au efectuat verificarea aspectelor semnalate. Consiliul local Baia Mare – Serviciul Public Ambient Urban a utilizat in actiunea de deratizare realizata produsul raticid, fara a respecta prevederile de aplicare in conditii de siguranta a produsului, respectiv acesta a fost utilizat fara a fi administrat in statii de intoxicare. Cu ocazia controalelor, s-au constatat incalcari ale prevederilor OUG 195/2005 privind protectia mediului si a Legii 211/2011 privind regimul deseurilor”, . se arată într-un comunicat de presa dat publicitatii de catre Comisariatul Garzii de Mediu Maramures.

IPJ MM a ridicat deindata produsul periculos, prin serviciul de specialitate, in vederea eliminarii in conditii de siguranta pentru sanatatea populatiei, a animalelor si a mediului.

Articolul continuă după reclamă

CJMM al GNM a aplicat sanctiunea contraventionala in cuantum de 15000 lei, in sarcina Consiliul local Baia Mare – Serviciul Public Ambient Urban, CJMM al GNM a dispus administratorilor zonei verificarea de urgenta, in vederea identificarii posibilei existente a unor alte produse periculoase, administrate necorespunzator, iar in acest caz, a eliminarii lor in conditii desiguranta.

Nu in ultimul rand, s-a declinat competenta de solutionare a unei eventuale infractiuni savarsite catre IPJ MM.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
IRCC creşte iar. Vă gândiţi să faceţi o refinanţare?
Observator » Evenimente » Primaria Baia Mare, amendată din cauza momelilor pentru șobolani