Antena Meniu Search
x

Primele imagini de la atentatul cu bombă artizanală din Cluj-Napoca. Pompierul surprins de suflul deflagraţiei ar fi fost ţintă sigură

Se conturează tot mai mult ipoteza unei încercări de asasinare în cazul pompierului rănit ieri în explozia unei cutii suspecte. Anchetatorii cred că locul amplasării bombei artizanale nu a fost ales la întâmplare.

Vezi și

Se conturează tot mai mult ipoteza unei încercări de asasinare în cazul pompierului rănit ieri în explozia unei cutii suspecte. Anchetatorii cred că locul amplasării bombei artizanale nu a fost ales la întâmplare.

Dispozitivul a fost iniţial montat pe maşina angajatului ISU, aşa cum arată imaginile surprinse de camerele de supraveghere. Atentatul este un avertisment şi poate avea legătură cu locul de muncă al victimei, spun experţii în securitate.

Camerele de supraveghere video instalate în parcarea de lângă o secţie de poliţie au surprins un individ dând târcoale maşinii pompierului.

Era noapte, iar acum anchetorii încearcă să îl identifice pe individ. Acesta nu ar fi acţionat la întâmplare. Ţinta lui ar fi fost clară. Voia să-i facă rău pompierului care-şi parcase maşina acolo.

Este o tentativă de omor, spun procurorii. 

Anchetatorii cred ca dispozitivul exploziv ar fi fost lipit cu banda dubla adeziva de caroseria masinii, dar din cauza umezelii si a caldurii, s-ar fi dezlipit si a cazut. 

Cutia de bijuterii ascundea o bombă artizanală. A explodat, când pompierul a ridicat-o. La audieri, subofiţerul a declarat că nu ştie cine ar putea să-i dorească moartea. 

Andrei Biriş, purtator de cuvant al ISU Cluj: "Colegul nostru, ranit usor in incidentul de ieri, este in varsta de 30 de ani. Lucreaza in subunitatile operative de peste 10 ani. El face parte din echipajele de descarcerare si stingere si, ocazional, din echipajele SMURD. Iar alaturi de echipajele de salvatori, indeplineste cu brio atributiile care ii revin."

Atacatorul s-a expus, amplasând bomba artizanală sub nasul poliţiei. Experţii spun că locul faptei, aflat chiar lângă unitatea de pompieri, poate indica mobilul atacatorului.

Gabriela Culda, doctor in psihologie judiciară: "O varianta este sa fie in legatura cu serviciul, tocmai pentru ca e mult mai natural sa cauti persoana acasa, parcarea de acasa, din fata blocului. E mult mai probabil sa fie o persoana care vroia sa traga un semn de alarma cuiva de acolo, oricum in legatura cu activitatea de serviciu."

Anchetatorii spun că e doar o chestiune de timp până când autorul atentatului va fi prins.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Primele imagini de la atentatul cu bombă artizanală din Cluj-Napoca. Pompierul surprins de suflul deflagraţiei ar fi fost ţintă sigură