Antena Meniu Search
x

Video Primele probleme pentru judecătoarea din cazul Vlad Pascu, după ce a întrebat dacă tânărul mort în accident este în sala de judecată

Inspecţia judiciară reacţionează după scenele revoltătoare de la prima înfăţişare a procesului lui Vlad Pascu. Judecătoarea din Mangalia a întrebat dacă Sebi, tânărul care a fost ucis în accidentul din 2 Mai, este în sală. Totul de faţă cu familiile îndurerate.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 23.02.2024, 13:50

Vezi și

Sesizarea Inspecţiei Judiciare vine după ce judecătoarea a întrebat dacă Sebi, tânărul care a fost ucis în accidentul din 2 Mai, este în sală. Au urmat reacţii de revoltă din partea familiilor decedaţilor. 

Sesizarea din oficiu vizează respectarea obligaţiei de a studia dosarele înainte de şedinţele de judecată. Judecătoarea este magistrat al Judecătoriei din Mangalia din martie 2022, atunci când Consiliul Superior al Magistraturii a decis transferul de la Judecătoria Ineu la Mangalia. Anul trecut, magistratul a mai fost sancţionat disciplinar cu avertisment pentru că nu motiva, în termeni, sentinţele pe care le dădea în dosar. 

Procesul lui Vlad Pascu, amânat

Ieri a fost primul termen pe fond în dosarul lui Vlad Pascu. Totul a început cu o amânare de trei ore şi jumătate pentru că Pascu se afla la Tribunalul din Constanţa, unde contesta măsura arestului preventiv. Ulterior s-a stabilit un alt termen, pentru 14 martie, deoarece Vlad Pascu a rămas fără avocaţi. Unul dintre cei doi apărători ai lui Vlad Pascu s-a retras imediat după ce l-a reprezentat în faţa judecătorior din Constanţa. Al doilea e la protestul avocaţilor.

În doliu, cu fotografiile copiilor în braţe şi împietriţi de durere, părinţii tinerilor ucişi de Vlad Pascu aşteaptă de şase luni să înceapă procesul şi să-l vadă pedepsit. Dar mai multe erori l-au scăpat de explicaţii la primul termen.

Famiile cer să fie judecat pentru omor calificat şi nu pentru ucidere din culpă. Iar acum vor neapărat strămutarea procesului la Bucureşti. Pentru părinţii Robertei şi ai lui Sebi dimineaţa de 19 august va rămâne veşnic o rană deschisă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 14 voturi
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Primele probleme pentru judecătoarea din cazul Vlad Pascu, după ce a întrebat dacă tânărul mort în accident este în sala de judecată