Antena Meniu Search
x

Primul cod de ninsoare, primele probleme în ţară. Judeţele cu drumuri blocate şi copaci rupţi de zăpadă

Primele ninsori, primele probleme în ţară. Traficul a fost complet blocat pe sectoare din două drumuri naţionale din judeţul Botoşani, iar în judeţul Suceava mai mulţi copaci au fost doborâţi de zăpadă. În Pasul Prislop din Munții Rodnei se circulă în condiții de iarnă, la fel şi în Pasul Tihuţa. 

de Redactia Observator

la 21.11.2022, 15:27

Vezi și

Primul cod galben de ninsori din acest sezon a adus zăpadă în Botoşani, Suceava, Pasul Tihuţa şi în Pasul Prislop. În cea mai înaltă trecătoare din Carpații Orientali se circulă în condiţii de iarnă pe sectorul de la kilometrul 160 la kilometrul 181.  Acolo sunt trei utilaje de deszăpezire care acţionează. Au fost răspândite 12 tone de material antiderapant. În Pasul Tihuța ninsorile ar putea continua până diseară. Potrivit autorităţilor din Bistriţa-Năsăud, stratul depus este de cel mult 2 centimetri.

Vremea rece a făcut şi primele victime în țară. O femeie din Iași, în vârstă de 75 de ani, a murit din cauza temperaturilor mici. Deși nu vorbim despre temperaturi de îngheț sau de ger, medicii spun că este extrem de periculos în această perioadă pentru cei care au probleme de sănătate sau care nu se află în grija unor alte persoane.

Unde nu ninge, plouă. Capitala e inundată în mai multe zone. A plouat într-o zi cât pentru toată luna noiembrie, spun meteorologii. 

Drumuri blocate de zăpadă în Botoşani

Pe acelaşi subiect

Centrul Infotrafic anunţă că, luni, din cauza ninsorii abundente care s-a depus pe carosabil, traficul este complet blocat pe sectoare din două drumuri naţionale din judeţul Botoşani.

"Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, din cauza ninsorii abundente, care s-a depus pe suprafaţa carosabilă, în prezent 2 drumuri naţionale sunt blocate pe ambele sensuri de mers, în judeţul Botoşani", a transmis, luni, Centrul Infotrafic.  

Potrivit sursei citate, sunt probleme pe DN 28B, în localitatea Buda, dar şi pe DN 29, între localităţile Săveni şi Mihai Viteazu. "Mai multe utilaje de deszăpezire sunt prezente la faţa locului, care încearcă curăţarea carosabilului şi reluarea circulaţiei", a transmis sursa citată.  

Copaci rupţi de zăpadă în Suceava

ISU Suceava a anunţat, luni, că, în urma fenomenelor meteo, pompierii au intervenit pentru defrişarea unor arbori care s-au rupt din cauza zăpezii. Misiunile au fost în municipiul Suceava, pe strada Bradetului (zona Balada), strada Mircea Şeptilici (zona Serpentinelor) şi în zona Parcului Curtea Domnească (zona centrală.)

"Recomandăm populaţiei să evite adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie", a transmis sursa citată.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Primul cod de ninsoare, primele probleme în ţară. Judeţele cu drumuri blocate şi copaci rupţi de zăpadă