Antena Meniu Search
x

Video Două anotimpuri în România, în acelaşi timp: unii dau zăpada, alţii se plimbă la 22 de grade Celsius. Vremea ne pregăteşte noi surprize

A venit iarna peste noapte în cea mai mare parte din ţară. Iar acolo unde nu a nins ca în poveşti, a plouat cu nemiluita. Doar pe litoral a rămas un colţ de vară târzie, cu temperaturi peste 20 de grade şi curajoşi care au încercat marea cu degetul. În mai multe judeţe e cod galben de ninsori şi vânt puternic. 

de Redactia Observator

la 20.11.2022, 19:57

Vezi și

La Harghita se scrie prima poveste de iarnă de anul acesta. Peste noapte, brazii au fost acoperiţi de un strat de zăpadă de câţiva centimetri, iar decorul plin de culoare al toamnei s-a preschimbat într-unul alb-negru, de iarnă. "Aseară a început să ningă. Ne-am bucurat foarte mult de zăpadă şi sperăm că va rămâne aşa până la Crăciun", spune un localnic.

Vreme de iarnă în zone din România

Mai puţin plăcută a fost zăpada pentru şoferii surprinşi că vremea a schimbat foaia atât de brusc. În Suceava, drumarii au început să lucreze de la miezul nopţii pentru a curăţa drumurile. În nordul Moldovei, au ieşit la treabă aproximativ 100 de utilaje de deszăpezire şi s-au folosit mai bine de 300 de tone de material antiderapant.

În Pasul Tihuţa, calea a fost deschisă pentru şoferi încă de la primele ore. Iar la Botoşani, natura pare complet derutată de schimbările de vreme: florile încă îmbobocite au fost acoperite de zăpadă. În staţiunea Rânca, stratul de zăpadă a ajuns la şapte centimetri.

Pe acelaşi subiect

Locul din ţară unde temperaturile au ajuns la 22 de grade Celsius

Departe de peisajul hibernal, litoralul s-a bucurat de ultima zi de toamnă caldă. Au fost 22 de grade Celsius, aşa că turiştii au încercat marea cu degetul, mai ceva ca într-o zi de vară. 

Iarna nu e încă foarte hotărâtă. Temperaturile vor urca iar. "În ultimele zile, două mase de aer complet diferite s-au intersectat deasupra României. Una mai caldă care a adus ploi, venită dinspre vestul şi sud-vestul Europei, şi alta mult mai rece pe partea de nord-vest a ţării, care a transformat ploile în ninsori. De marţi, vremea se va mai linişti şi doar sporadic vor mai apărea ploi, iar un nou episod de ninsori se estimează să apară în ultimele zile de toamnă tot pe partea de nord şi la munte", a explicat Simona Căpşună, meteorolog Observator. 

Meteorologii au emis cod galben de vreme rea până luni seară în Moldova, Oltenia, Dobrogea şi la munte. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Vremea » Două anotimpuri în România, în acelaşi timp: unii dau zăpada, alţii se plimbă la 22 de grade Celsius. Vremea ne pregăteşte noi surprize