Antena Meniu Search
x

Video Vremea rece a făcut primele victime în țară. O femeie din Iași a murit în curtea casei din cauza frigului

Tragedie într-o localitate din Iaşi. O femeie de 75 de ani a murit din cauza frigului. Aceasta a fost găsită îngheţată în curtea casei sale, de către o vecină, iar medicii nu au mai putut face nimic pentru a o salva.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 21.11.2022, 14:52

Vezi și

Clara Mihociu, reporter Observator: "Femeia de 75 de ani a fost găsită în curte de către o vecină. Aceasta avea probleme psihice și cel mai probabil, a ieșit din locuință, și pentru că la sfârșitul săptămânii trecute temperaturile au fost extrem de scăzute la Iași, a petrecut noaptea afară și a ajuns să aibă hipotermie. la spital, medicii au văzut că avea o temperatură a corpului de doar 28 de grade și deși au încercat să îi salveze viața nu au mai putut să facă nimic pentru aceasta. Aceasta este pentru cea de-a doua oară când aceeași pacientă ajunge la spital cu hipotermie în acest an. Asta după ce în ianuarie, s-a aflat în aceeași situație: a fost găsită înghețată, dar atunci a putut fi salvată.

Din păcate, nu este singurul caz astfel de caz înregistrat în primele zile cu temperaturi scăzute și cu vreme de iarnă, asta deși suntem în luna noiembrie. Un bărbat a ajuns, de asemenea, la spital cu o temperatură de 27 de grade Celsius. El a fost găsit în locuința sa neîncălzită, avea probleme financiare, iar o asociație care mergea din când în când să îi ducă de mâncare l-a găsit în acea stare și l-a dus la spital. Din fericire pentru el, medicii au făcut minuni, pentru că starea sa este una bună acum. Însă, trebuie să se găsească soluții pentru a nu reveni în locuința neîncălzită.

Deși nu vorbim despre temperaturi de îngheț sau de ger, medicii spun că este extrem de periculos în această perioadă pentru cei care au probleme de sănătate sau care nu se află în grija unor alte persoane din cauza faptului că s-a trecut repede de la temperaturi ridicate la temperaturi extrem de scăzute. În plus, dacă petrec foarte mult afară, mai ales acum când plouă și ninge pot ajunge în scurt timp la hipotermie și să își piardă viața."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Vremea rece a făcut primele victime în țară. O femeie din Iași a murit în curtea casei din cauza frigului