Antena Meniu Search
x

Video Primul detaşament de pompieri din ţară, inaugurat la Mizil. Alte 35 de cladiri vor fi ridicate în 22 de judeţe

Primul detaşament de pompieri din ţară, demolat şi reconstruit la stardande înalte, pentru a proteja salvatorii în caz de cutremur a fost inaugurat la Mizil, în judeţul Prahova. Construcţia face parte din proiectul ISU, "Consolidarea Managementului Riscului la Dezastre", finanţat de Banca Mondială, în cadrul căruia vor fi ridicate 35 de cladiri în 22 de judeţe.

de Redactia Observator

la 06.03.2023, 11:09

Vezi și

Pe locul noului detaşament de pompieri se afla, în trecut, un vechi grajd, construit în anul 1908, care a fost folosit drept cazarmă. Clădirea a fost expertizată şi încadrată în clasa de risc seismic I, motiv pentru care a fost demolată. În locul ei a fost construită, de la 0, noua unitate.

Raed Arafat, şeful DSU: Dacă noi sfătuim omenii să reabiliteze clădirile, să le consolideze, este normal ca şi noi să ne ocupăm de oamenii noştri, dând măcar un exemplu.

Primul detaşament de pompieri din ţară, demolat şi reconstruit la stardande înalte

Acum imobilul dispune de două zone. Clădirea administrativă, cu o suprafaţă de peste 1.600 mp, cu doua etaje, şi garajul întins pe 600 mp. Acesta are capacitatea de a adăposti simultan un număr de 10 autospeciale.

Pe acelaşi subiect

Raed Arafat, şeful DSU: Proiectul a început cu 36 de clădiri. Pe prima sumă de 50 de milioane sunt 10 clădiri care se fac, din care cinci sunt în execuţie, cinci sunt în proiectare.

Proiectul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, "Consolidarea Managementului Riscului la Dezastre", finanţat de Banca Mondială include acum şapte clădiri ale inspectoratelor de pompieri din judeţe precum Călăraşi, Vrancea sau Ialomiţa. Toate au fost în mare parte demolate şi reconstruite.

Cristi Burghiu, director general firma de construcţie: Această clădire, trebuie să fie funcţională ca să îi salveze pe cei care au probleme şi atunci, nivelul în exigenţa de execuţie, totul este supradimensionat.

Lucrările de demolare şi reconstruire a imobilului de la Mizil au început în luna februarie, anul trecut. Valoarea contractului este de peste 14 milioane de lei. Sunt şi alte imobile care urmează să fie date în folosinţă. Detasamentul Mizil acoperă intervenţiile din zona de est a judeţului Prahova, şi deserveşte un număr de aproximativ 125.000 de persoane.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Primul detaşament de pompieri din ţară, inaugurat la Mizil. Alte 35 de cladiri vor fi ridicate în 22 de judeţe