Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Galerie foto Primul tren electric chinezesc care prinde o viteză de 160 km/oră a ajuns în România. Pe ce rută va circula

Primul tren chinezesc adus în România, produs în 2021, a avut deja primele probe în gara Predeal. Rama ar urma să atingă viteza de 160 de kilometri pe oră și este pregătită să circule pe ruta Brașov - București - Constanța. 

de Redactia Observator

la 15.10.2024 , 11:27

Primul tren electric chinezesc care prinde o viteză de 160 km/oră a ajuns în România. Pe ce ruta va circula Primul tren electric chinezesc care prinde o viteză de 160 km/oră a ajuns în România. Pe ce ruta va circula - Profit.ro

Acesta este primul tren electric chinezesc care va circula în România, pe ruta Braşov-Bucureşti-Constanţa. Procesul de certificare și autorizare este finalizat în proporţie de 80-90%, conform Profit.ro.

Investiţia se ridică la 4,5 miliarde de lei

Trenul a fost testat de specialişti români şi chinezi care au adunat datele pe computerele de la bord. Pentru ca oamenii din zonă să nu poată vedea interiorul, geamurile vagoanelor au fost acoperite.

Articolul continuă după reclamă

Trenul prinde o viteză maximă de 160 km/h și se ridică la cele mai înalte standarde în ceea ce privește siguranța și confortul pasagerilor, conform producătorului chinez CRRC Qingdao Sifang Co.Ltd.

40 de astfel de unităţi de rame electrice au fost cumpărate şi vor ajunge în România, contractul ridicându-se la valoare de 4,5 miliarde de lei. Acestea vor fi livrate în termen de 32 de luni şi vor avea o garanţie de 15 ani. Prețul ofertat per unitate garnitură, care a inclus şi instruirea nagajaţilor, este de 23.487.400 lei. Finanțarea proiectului este asigurată din Programul Operațional Infrastructură Mare – POIM , iar cofinanțarea este asigurată de la bugetul de stat. ARF are calitatea de beneficiar direct în cadrul POIM.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi văzut în magazine produse cu etichete care indică un gramaj mai mic?
Observator » Evenimente » Primul tren electric chinezesc care prinde o viteză de 160 km/oră a ajuns în România. Pe ce rută va circula