Antena Meniu Search
x

Video Prinţesa Lia, pregătită să plece din România după ce a fost evacuată: "A obţinut o ordonaţă preşedinţială în acest sens şi urmează să se emite paşaportul să plece cu cel mic"

Fără prinţ şi fără palat, prințesa Lia se pregătește să părăsească România. A obținut de la un judecător aprobarea să-și ia copilul și să meargă în Marea Britanie. Nu ar mai avea de gând să se întoarcă în România, a declarat în exclusivitate pentru Observator un apropiat al familiei. Între timp, autorităţile din România îl caută în continuare pe prinţul Paul, dat în urmărire internaţională.

Corina Matlinschi
de Corina Matlinschi

la 06.07.2021, 20:49

Vezi și

La 6 luni de când soţul ei a fost condamnat, dar a şi dispărut, prinţesa Lia se pregăteşte să plece în Regat. Aşteaptă paşaportul copilului şi în două trei zile ar putea pleca, după cum a explicat pentru Observator un apropiat al familiei.

Florin Ghiulbeghian - apropiat al familiei: "A obţinut o ordonaţă preşedinţială în acest sens şi urmează să se emite paşaportul să plece cu cel mic să-l ducă la nişte examene să vedem dacă va putea să facă o şcoală şi în afara României. De altfel prinţul Paul are şi cetăţenie britanică şi bănuiesc că e uşor pentru el să fie acceptat".

Decizia vine şi la scurt timp după ce prinţesa Lia a fost evacuată din vila de patrimoniu din Centrul Capitalei, pe care a pierdut-o din cauza datoriilor uriaşe strânse.

Pregătită să plece din România

Pe acelaşi subiect

Corina Matlinschi: "Cei doi au luat un credit de 800 de mii de euro şi au pus ipotecă pe această casă. Doar ca, din decembrie 2015, de cand Prinţul Paul al României a fost reţinut de DNA Braşov, nu au mai plătit nici o rată. După 5 ani, când se apropia condamnarea banca a hotărât să scoată casa la vânzare pentru suma de 1,2 milioane de euro". 

Florin Ghiulbeghian - apropiat al familiei: "Din cauza problemelor financiare li s-au tăiat foarte multe relaţii". 

În ciuda datoriilor, firma de leasing le-a permis să locuiască în palat până găsesc un cumpărător. Cum asta s-a întâmplat în luna iunie, Lia şi băiatul ei au fost obligaţi să se mute la un hotel din Bucureşti.

Florin Ghiulbeghian - apropiat al familiei: "Lia conform promisiunii nu a fost nevoie de executare judecătoarească sau alte scandaluri publice a părăsit casa". 

Prinţul Paul de negăsit

Despre prinţul fugit, nu ar şti nimic. El este căutat internaţional de Poliţia Română. Înainte de condamnare, a plecat în Portugalia pentru a fi prezent, spune soţia lui, la un proces de succesiune, de completare a certificatului de moştenitor după fostul rege Carol al doilea al României. De acolo însă, i s-ar fi pierdut urma.

Florin Ghiulbeghian - apropiat al familiei: "Nu a fugit în Portugalia a plecat cu câteva zile înainte atâta timp cât justiţia din România nu îl ţinea sub un control judiciar în România avea dreptul să plece şi nu era prima dată când pleca în timpul procesului. Şi el se aştepta la o condamnare. El a recunoscut a fost sfătuit de avocatul cutare a făcut. Dosarul făcut de DNA Braşov e un dosar destul de solid".

Prinţul Paul a fost condamnat la 3 ani şi 4 luni de închisoare cu executare în dosarul retrocedării Fermei Băneasa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Prinţesa Lia, pregătită să plece din România după ce a fost evacuată: "A obţinut o ordonaţă preşedinţială în acest sens şi urmează să se emite paşaportul să plece cu cel mic"