Antena Meniu Search
x

Prinţul Harry şi prinţul William au participat la dezvelirea statuii mamei lor. Un omagiu adus prinţesei Diana, care ar fi împlinit 60 de ani

Noua statuie a prinţesei Diana a fost dezvelită astăzi publicului. Aceasta o înfăţişează pe prinţesă în ultima perioadă a vieţii sale, reflectând unele dintre cele mai importante calităţi ale sale.

de Redactia Observator

la 01.07.2021, 18:53

O nouă statuie a prinţesei Diana scoate în evidenţă căldura, energia şi eleganţa acesteia, care au caracterizat-o în special în ultima perioadă a vieţii sale. Imediat după dezvelirea monumentului, reacţiile împărţite ale oamenilor nu au întârziat să apară. În timp ce unii vorbesc doar de bine despre statuie, menţionând că aceasta arată „minunat” sau “superb”, alţii au criticat monumentul considerând că nu prea seamănă cu prințesa. „ Voi fi primul care o spune, sunt dezamăgit. Nu este deloc o asemănare bună a Dianei”, a scris un utilizator pe Twitter.

Prinţul William şi prinţul Harry au îngropat pentru o zi securea războiului şi au participat împreună la ceremonia prin care şi-au putut comemora mama în ziua în care prinţesa Diana ar fi trebuit să împlinească 60 de ani.

Statuia din bronz realizată de Ian Rank-Broadley o arată pe Diana cu braţele în jurul a doi copii, o fată şi un băiat. Într-o declaraţie comună, Ducele de Cambridge şi cel de Sussex au transmis un mesaj cu ocazia comemorării mamei lor. „ În fiecare zi, ne dorim ca ea să fie încă cu noi, iar speranţa noastră este că această statuie va fi văzută pentru totdeauna ca un simbol al vieţii şi moştenirii ei”

Prinţesa Diana ar fi împlinit astăzi 60 de ani

Pe acelaşi subiect

Ceremonia s-a desfăşurat în Grădina Scufundată a Palatului Kensington, într-o zonă în care se afla un bazin de apă, înconjurat de cele mai iubite flori ale prinţesei Diana. William şi Harry au păreau să poarte un dialog destul de serios în momentul sosirii la evenimentul de comemorare. Cei doi au fost surprinşi discutând în incinta Palatului Kensington. Zvonurile unor tensiuni între cei doi frați au fost tot mai numeroase mai ales după ce ducii de Sussex s-au distanțat de familia regală. 

„Mulțumim lui Ian Rank-Broadley, Pip Morrison și echipelor lor pentru munca lor remarcabilă, prietenilor și donatorilor care au ajutat la realizarea acestui proiect și tuturor celor din întreaga lume care păstrează vie memoria mamei noastre.” au transmis cei doi fraţi.

Portretul și stilul de îmbrăcăminte prezentate s-au bazat pe ultima perioadă din viața Dianei, pe măsură ce a câștigat încredere în rolul de ambasador pentru cauze umanitare. Totodată, statuia își propune să transmită caracterul și compasiunea prinţesei. Sub statuie a fost poziţionat un soclu gravat cu numele prințesei și data dezvelirii. Statuia o arată pe Diana purtând o bluză elegantă, decoltată, o centură lată și o fustă creion. Mâinile ei sunt așezate ușor pe umerii a doi dintre copii - un băiat și o fată, care ține mâna prințesei.

Monumentul în mărime naturală este realizat de renumitul artist Ian Rank-Broadley. Statuia, care ar fi trebuit dezvelită încă de la finalul anului 2017, este situată în Grădina Scufundată a Palatului Kensington, care era unul dintre locurile preferate ale Dianei. 

Diana, prinţesă de Wales, s-a născut pe 1 iulie 1961 şi a murit într-un accident, la Paris, pe 31 august 1997, când prinţul William avea 15 ani, iar prinţul Harry, 12 ani. Mai multe memoriale au fost create în Londra în memoria ei, inclusiv Diana Memorial Playground de la Palatul Kensington, Diana Memorial Fountain din Hyde Park şi Diana Memorial Walk de la Palatul St James. Un alt memorial, White Garden, a fost realizat la Palatul Kensington în urmă cu patru ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Prinţul Harry şi prinţul William au participat la dezvelirea statuii mamei lor. Un omagiu adus prinţesei Diana, care ar fi împlinit 60 de ani