Antena Meniu Search
x

Video Priveghi oprit de poliţişti şi jandarmi, în Argeş. Cortul pentru pomană, pus la pământ de rudele mortului

Un priveghi ținut în curtea unei case din zona Şoselei Naţionale din Cîmpulung Muscel, judeţul Argeş, a fost oprit de poliţişti şi jandarmi, din cauza nerespectării măsurilor privind prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19. 

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 04.02.2021, 14:30

Priveghi oprit de poliţişti şi jandarmi, în Argeş. Cortul pentru pomană, pus la pământ de rudele mortului Vezi și
  • Jandarmii au obligat rudele decedatului să pună la pământ cortul ridicat pentru pomană.

Potrivit unui comunicat al poliţiştilor argeşeni, organizatorul evenimentului, dar dar şi alte persoane care participau la priveghi, au fost amendaţi cu câteva mii de lei.

Mai mult, jandarmii au pus rudele decedatului să strângă cortul pregătit pentru cei care urmau să participe la pomană. 

"În ziua de 03 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung, împreună cu jandarmii din cadrul Detașamentului 7 Jandarmi Câmpulung, au constatat că, la un imobil din zona Șoselei Naționale, era în desfășurare un eveniment cu caracter privat (priveghi), cu participarea unui număr mare de persoane.

În urma celor constatate, desfășurarea evenimentului a fost sistată, iar toți cei prezenți au fost legitimați și au fost aplicate sancțiuni contravenționale, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri de combatere a pandemiei de COVID-19, după cum urmează:

- 6 sanctiuni, în valoare de 1.500 de lei, au fost aplicate de către polițisti, astfel: cu avertisment a fost sancționat organizatorului evenimentului și alte 5 persoane au primit sancțiuni în valoare totală de 1.500 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală;

- 6 sancțiuni, în valoare de 2.500 de lei, au fost aplicate de către jandarmii argeșeni, persoanelor care nu purtau masca de protecție", se arată în comunicatul IPJ Argeş.

Oamenii legii precizează că echipaje de poliție și jandarmi "au rămas la fața locului, pentru monitorizarea situației și pentru a se asigura că evenimentul se desfășoară în condiții de siguranță, cu respectarea normelor legale în vigoare".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Priveghi oprit de poliţişti şi jandarmi, în Argeş. Cortul pentru pomană, pus la pământ de rudele mortului