Antena Meniu Search
x

Probleme pentru un profesor din Prahova, după ce o elevă s-a dezbrăcat la bustul gol, în timpul orei de informatică

Ștefan Dochițoiu, un profesor de 51 de ani de la Școala Gimnazială "Radu și Severa Novian", din comuna Adunați, județul Prahova, este acuzat de comportament indecent la adresa elevelor. Totul, după ce o elevă s-ar fi dezbrăcat la bustul gol în timpul orei de informatică.

de Redactia Observator

la 21.02.2022, 17:21

elevă ilustrație
Probleme pentru un profesor din Prahova, după ce o elevă s-a dezbrăcat la bustul gol, în timpul orei de informatică - Shutterstock (imagine ilustrativă)

Între dascăl și directoarea unității de învățământ s-a iscat un conflic, iar ambele părți aduc acuzații grave. Profesorul susțne că i-a fost denigrată imaginea și a depus plângere la Poliției, conducerea școlii a demarat o anchetă, iar o comisie a Inspectoratului Școlar Prahova va face verificări.

"Pe 7 februarie, am fost chemat în cancelaria școlii de către doamna director și mi s-a reproșat, de față cu mai multe persoane, că anumiți elevi dintr-o clasă a VII-a susțin că eu am manifestat interese de natură sexuală față de o elevă căreia i-aș fi spus „să se îmbrace mai sumar” și „să aibă grijă de sânii ei”. Mai mult, am fost acuzat că, trecând pe lângă acea fată, aș fi mimat pupături. Am fost efectiv șocat de această avalanșă de acuze mincinoase, scorneli de-a dreptul, iar doamna director mi-a replicat că „trebuie luat în considerare cu aceeași seriozitate atât ceea ce spun profesorii, cât și ceea ce spun elevii”", a declarat profesorul de informatică, potrivit Observatorului Prahovean.

Profesorul din Adunați susține că eleva s-a dezbrăcat singură: "Ce vină am eu pentru educația ei?"

Conform sursei citate, un reprezentat al postului de poliție din Adunați a mers la școală și a verificat imaginile de pe camerele de supraveghere. Profesorul susține că în înregistrări poate fi văzută o elevă care "se dezbracă de la brâu în sus".

Pe acelaşi subiect

"Eu eram în spatele clasei și nu am văzut incidentul. Nicidecum să fiu acuzat de interese de natură sexuală. Sunt cadru didactic, repet, de peste 20 de ani. Ce vină am eu pentru educația unei așa eleve? Sunt scorneli că eu aș fi hărțuit sexual verbal pe cineva. Culmea, doamna director, deși mi-am expus clar punctul de vedere, a procedat incorect, iresponsabil și lipsit de bun simț, punându-mă în pericol și distrugându-mi imaginea. Inclusiv la ședința cu părinții, unde s-a încercat, din nou, pătarea imaginii mele", a declarat, în sesizarea făcută către Poliție, Ștefan Dochițoiu.

Potrivit IPJ Prahova, la data de 16 februarie a.c., polițiștii din cadrul Postului de Poliție Adunați s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că între o femeie, director al unei instituții de învățământ, și un bărbat, profesor în cadrul aceleiași instituții, există o posibilă stare conflictuală, ambii reclamându-se verbal cu privire la săvârșirea unor infracțiuni de serviciu.

Polițiștii au informat Inspectoratul Școlar Județean Prahova

"Din discuțiile purtate cu ambele persoane, a reieșit că bărbatul a reclamat pe directorul instituției, cu privire la faptul că aceasta, în timp ce se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu, l-ar fi expus în mod public unor calomnii. De asemenea, femeia l-ar fi acuzat pe bărbat că ar avea un comportament neadecvat față de elevii unității de învățământ", au transmis polițiștii Prahoveni.

Politiștii au procedat la informarea Inspectoratului Școlar Județean Prahova, cu privire la aspectele constatate. În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu și purtare abuzivă, au precizat reprezentanții Poliției.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Probleme pentru un profesor din Prahova, după ce o elevă s-a dezbrăcat la bustul gol, în timpul orei de informatică