Antena Meniu Search
x

Video Modalitatea prin care se fura motorină de la baza militară a americanilor de la Kogălniceanu. ANIMAŢIE GRAFICĂ

Americanii au făcut cunoştinţă cu inventivitatea românească. Timp de patru ani, şapte persoane au sustras cantităţi uriaşe de combustibil din baza militară "Mihail Kogălniceanu"., Unul dintre cele mai bine păzite locuri din ţară. Acum s-a aflat şi metoda.

de Redactia Observator

la 06.12.2021, 20:29

Vezi și

Cele şapte persoane lucrau la o firmă din Constanţa care avea printre atribuţii administrarea generatoarelor din baza militară

Indivizii alimentau utilajele cu motorină, la diferite intervale de timp. Hoţii veneau la Kogălniceanu cu cisternele pline pentru a alimenta generatoarele, însă nu toată cantitatea de combustibil ajungea în rezervoarele generatoarelor. O parte rămânea în cisternă şi pleca înapoi, fără ca nimeni să observe diferenţa de cantitate. 

Furtul, descoperit după patru ani

Ulterior, motorina era depozitată la domiciliile celor implicaţi. Gruparea nu se limita doar la generatoarele bazei, ci acţiona identic şi la cele din zonele în care militarii români şi americani efectuau exerciţii tactice.

După patru ani, a ieşit la iveală alimentarea redusă a generatoarelor din cadrul bazei militare. În luna aprilie a acestui an, americanii anunţau DIICOT de lipsa unor cantităţi mari de combustibil. Au urmat verificări, strângerea dovezilor, monitorizări şi interceptări pe parcursul ultimelor luni. 

Pe 24 noiembrie, după mai multe percheziţii, membrii grupării au fost reţinuţi. Prejudiciul adus guvernului american este de 2 milioane de dolari.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Modalitatea prin care se fura motorină de la baza militară a americanilor de la Kogălniceanu. ANIMAŢIE GRAFICĂ