Antena Meniu Search
x

Video Produsele care pot fi reparate chiar dacă au depăşit perioada de garanţie. Dreptul la reparare, adoptat de Parlamentul European

Parlamentul European a adoptat dreptul la reparare, care îi obligă pe producători să rezolve problemele bunurilor achiziţionate de clienţi la un preţ rezonabil şi după expirarea perioadei de garanţie. 

de Redactia Observator

la 24.04.2024, 08:14

Vezi și

Mai mult, consumatorii mai îndemânatici vor avea acces la piese de schimb, ustensile şi informaţii despre cum pot fi salvate produsele pe care le deţin, dar nu mai funcţionează. De asemenea, vor fi înfiinţate platforme online oficiale care îi vor ajuta să găsească ateliere locale de reparaţii sau magazine care comercializează produse recondiţionate, mai ales că bunurile reparate primesc şi un an de garanţie.

Totodată, consumatorii pot împrumuta de la producători dispozitive similare cât timp ale lor sunt în reparaţii. Deocamdată, legea include doar aspiratoarele, maşinile de spălat şi telefoanele mobile, însă lista categoriilor de produse poate fi extinsă în timp.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Evenimente » Produsele care pot fi reparate chiar dacă au depăşit perioada de garanţie. Dreptul la reparare, adoptat de Parlamentul European