Antena Meniu Search
x

Video Produsele din plastic vor dispărea din comerţ. Amenzi uriaşe pentru cei care nu respectă noile prevederi

Folosim zilnic produse de unică folosinţă din plastic, măcar sub forma paharului pentru cafea. Dar nu vreau să fac un calcul de fapt câte astfel de obiecte utilizăm şi aruncăm la gunoi în 24 de ore.

Mădălina Chiţac
de Mădălina Chiţac

la 25.08.2021, 12:56

Vezi și

Deşi ştim cu toţii cât de nocive sunt pentru sănătatea planetei. Acum, guvernele lumii încearcă să rezolve problema. La noi, ordonanța de urgentă care interzice vânzarea produselor de unică folosinţă din plastic ar urma să fie adoptata în şedinţa de Guvern de azi. Sunt şi amenzi prevăzute acolo.

Teoretic, în câteva zile, ar trebui să nu mai putem să ne bem cafeaua din pahare din plastic. Asta dacă ordonanţa anti-plastic trece astăzi, 25 august, de şedinţa de Guvern. Vorbim despre o ordonanţă de urgenţă care interzice şi comercializarea altor produse din plastic: beţişoare pentru urechi, tacamâuri, paie pentru băuturi sau beţe care se ataşează baloanelor.

Vorbim, de asemenea, şi despre recipiente pentru băuturi sau pentru alimente. Există o întârziere destul de mare pentru că România trebuia să aplice aceste reguli încă din urmă cu două luni. Evident, există şi sancţiuni pentru cei care vor încălca legea, sancţiuni cuprinse între 20.000 de lei şi 40.000 de lei pentru firme şi între 3.000 şi 6.000 de lei pentru persoanele fizice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Produsele din plastic vor dispărea din comerţ. Amenzi uriaşe pentru cei care nu respectă noile prevederi