Antena Meniu Search
x

Produsele lactate autentice, separate la raft de cele care au lapte la bază sau adaosuri vegetale. Legea va face "ordine" în supermarketuri

Rafturile cu produse lactate vor fi reamenajate în magazine. O nouă lege îi obligă pe comercianţi să delimiteze produsele lactate autentice, de cele care au lapte la bază dar şi adaosuri vegetale sau de altă natură. Numai că de la lege până la raft este ceva distanţă, pentru că nu există încă norme de aplicare ale proiectului.

Greta Neagu
de Greta Neagu

la 21.12.2022, 14:13

Vezi și

În momentul de față se lucrează la varianta finală a legii la Ministerul Agriculturii. În primul rând se va stabili poziționarea produselor la raft. De exemplu, produsele non-lactate vor fi așezate separat de cele obținute din lapte autentic.  

Legea vine și cu un ghid de definiții, astfel că se va stabili clar ce înseamnă produse lactate. De exemplu, nu orice produs va mai fi numit cașcaval doar în situația în care este obținut prin opărirea laptelui. 

În aproximativ șase luni am putea vedea ordine la raft. De asemenea, această lege care rolul de a promova produsele din lapte autentic. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Evenimente » Produsele lactate autentice, separate la raft de cele care au lapte la bază sau adaosuri vegetale. Legea va face "ordine" în supermarketuri