Antena Meniu Search
x

Video Profesoare acuzate că şi-au abandonat eleva pe aeroportul din Portugalia, ca să nu plătească un bilet de avion în plus. Cum se apără femeile

Şi-au abandonat propria elevă pe un aeroport, într-o ţară străină, ca să nu mai plătească în plus un bilet de avion! Sună incredibil, dar este adevărat! Două profesoare din Jibou au lăsat singură pe aeroportul din Lisabona o elevă de numai 14 ani cu care plecaseră în Portugalia, prin programul Erasmus. 

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 25.05.2022, 13:51

Vezi și

Din fericire, totul s-a încheiat cu bine şi eleva a ajuns în siguranţă acasă. Grupul format din 3 elevi şi cele trei profesoare se întorcea din Portugalia, unde timp de câteva zile a participat la un proiect internaţional. Cu toţii ştiau că la întoarcerea spre România nu mai este nevoie de test Covid, dar pe aeroportul din Lisabona compania a decis să ceară teste anumitor persoane prin sondaj.

Grupul avea deja teste făcute în România la plecarea spre Portugalia, însă acestea erau expirate. Angajaţii au sesizat acest lucru abia la testul fetei de 14 ani pe care au oprit-o de la îmbarcare. În aeroport exista un centru de testare, dar rezultatele nu veneau în timp util. Pentru a nu mai fi nevoiţi să plătească încă 40 de euro, s-a luat decizia ca eleva să rămână singură în aeroport timp de 6 ore până la următorul zbor, urmând ca mai apoi să se întâlnească pe aeroportul din Munchen unde şi primul zbor avea escală.

Au sunat-o totuşi pe o profesoară din Portugalia care a coordonat acolo proiectul, însă fiind noapte a ajuns în aeroport abia peste două ore. Între timp, minora a sunat acasă şi şi-a anunţat mama, iar în acest fel s-a aflat totul. Deşi părinţii nu au depus plângere la poliţie, poliţiştii au deschis dosar penal pentru abuz în serviciu. Urmează să se stabilească sancţiunile care vor fi aplicate. 

Cum se apără profesoarele

Cătălin Bărburaş Păcurar, directorul şcolii gimnaziale ''Lucian Blaga'': Ele spun că a fost o decizie la cald, luată în 15 minute şi nu mai aveau decât banii pe care i-au plătit pentru un alt bilet fetei, deşi nu este moral, normal să te gândeşti la bani într-o astfel de situaţie. S-a întocmit comisie de disciplină, s-a propus o sancţiune pe care urmează să o dezbatem în Consiliul de Administraţie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Evenimente » Profesoare acuzate că şi-au abandonat eleva pe aeroportul din Portugalia, ca să nu plătească un bilet de avion în plus. Cum se apără femeile