Antena Meniu Search
x

Video Profesor, reţinut pentru că obliga o studentă să îi dea 50% din salariu. "Aspectul lui fizic lasă de dorit. L-am văzut la facultate, a venit în şlapi"

Un profesor universitar de la Politehnica din Bucureşti a fost reţinut de procurorii DNA şi acuzat că lua mită de doi ani şi jumătate, de la o studentă. O angajase într-un proiect cu fonduri europene şi îi cerea pentru asta jumătate din salariu, în fiecare lună. În cele din urmă, tânăra l-a denunţat, iar anchetatorii l-au prins când lua şase mii de lei. Astăzi, bărbatul de 47 de ani a fost eliberat. Este investigat în continuare sub control judiciar. 

de Redactia Observator

la 03.03.2023, 19:30

Vezi și

Cristian Dincă, şeful Departamentului de Producerea și Utilizarea Energiei de la Politehnica din Bucureşti, a luat mită în rate, timp de 30 şi una de luni de la o studentă. Calităţile cu care se laudă în CV, motivaţie şi convingere, pare că i-au fost de folos. Până când tânăra s-a săturat să îşi împartă salariul cu el şi l-a reclamat procurorilor anti-corupţie. Superiorii profesorului sunt confuzi.

Lucian Toma, prodecan Facultatea de Energetică: "Nu ştiu despre ce e vorba acolo. Şi noi suntem curioşi. Mi-e greu să cred că se numeşte mită, deci nu ştiu ce să vă spun că mita are şi ea un context. E o persoană cu realizări profesionale, eu aşa îl cunosc."

Studenţii de la Politehnică nu se arată la fel de miraţi precum colegii profesorului acuzat. 

"Se întâmplă multe chestii nebune..."

Pe acelaşi subiect

"Mi-a fost profesor îşi face treaba foarte bine dar aspectul lui fizic lasă de dorit, l-am văzut la facultate, a venit în şlapi."

De ce este acuzat profesorul?

Profesorul universitar, care este şi şef de proiecte, e acuzat că îi cerea mită studentei ca o menţină pe lista angajaţilor care lucrează la programe cu fonduri nerambursabile. În doi ani şi jumătate, tânăra le-a spus procurorilor DNA că i-a dat peste 150.000 mii de lei. În paralel, Politehnica Bucureşti a început propria anchetă în acest caz."

În perioada august 2020 – februarie 2023, profesorul ar fi pretins și primit suma totală de 153.470 lei în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu (...) în cadrul Universității Politehnice din București.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Profesor, reţinut pentru că obliga o studentă să îi dea 50% din salariu. "Aspectul lui fizic lasă de dorit. L-am văzut la facultate, a venit în şlapi"