Antena Meniu Search
x

Video Promisiunea făcută României de șeful NATO, după vizita la Cotroceni. Klaus Iohannis a cerut întăriri

NATO este aici. E mesajul lui Jens Stoltenberg, secretarului general al NATO, pentru România. Preşedintele Iohannis i-a cerut şefului Alianţei Nord-Atlantice mai mulţi soldaţi şi echipamente militare, iar discuţiile la nivel înalt au întărit ideea importanţei strategice a Mării Neagre şi a sprijinului pentru Republica Moldova.

de Redactia Observator

la 28.11.2022, 20:58

Vezi și

Klaus Iohannis, preşedintele României: Doresc să trecem la fapte. 

Este mesajul transmis de Klaus Iohannis după întâlnirea avută cu secretarul general al NATO. 5.000 de soldaţi sub umbrela NATO sunt acum în România, dar nu e suficient, spune preşedintele.

Klaus Iohannis, preşedintele României: În cazul unor atacuri este nevoie să se ştie foarte exact cine, ce trupe şi unde trimite. Nu putem să lăsăm astfel de decizii pentru un ultim moment.

Șeful NATO a mulțumit României pentru fermitate și contribuție la activitățile Alianței

Pe acelaşi subiect

Stoltenberg a mulţumit României pentru ferimitate, în cel mai dificil moment pentru securitatea europeană de la cel de-Al Doilea Război Mondial.  

Jens Stoltenberg, Secretarul General al NATO: Ca răspuns la agresiunea Rusiei în Ucraina, NATO îşi întăreşte prezenţa de la Marea Baltică până la Marea Neagră. Am constituit noi grupuri de luptă, inclusiv cel condus de Franţa în România, avioane de vânătoare din Canada ţin cerurile sigure şi rachetele Patriot întăresc apărarea. Este un mesaj clar că NATO este aici (în România, n.r.) şi vom face tot ce este necesar pentru a apăra toţi aliaţii.  

O lume întreagă se teme că Putin va ataca mai mult în următoarele luni şi va profita de frig pentru a distruge infrastructura de energie a Ucrainei. 

Jens Stoltenberg, Secretarul General al NATO: Evident preşedinte Putin încearcă să folosească iarna ca pe o armă în războiul împotriva Ucrainei. Este un lucru îngrozitor şi trebuie să fim pregătiţi pentru alte atacuri în continuare.

Adică ţările aliate vor continua să trimită în Ucraina muniţie, piese de schimb, dar mai ales sisteme de apărare antiaeriană. Aceste promisiuni sunt aşteptate mâine la summitul miniştrilor de externe. 

Şi situaţia critică din Republica Moldova a fost discutată

Klaus Iohannis, preşedintele României: Este foarte important ca Republica Moldova să rămână ferm angajată pe parcursul pro-european.

Pe lângă ajutor energetic, România va continua să ofere sprijin Moldovei pentru a construi o infrastructură care să o apropie de Europa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Promisiunea făcută României de șeful NATO, după vizita la Cotroceni. Klaus Iohannis a cerut întăriri