Antena Meniu Search
x

Video Jens Stoltenberg a mulțumit României pentru contribuția la activitățile NATO și ajutorul oferit Ucrainei: "Nu îl putem lăsa pe Putin să câştige"

Miniştrii de externe ai NATO vor căuta modalităţi pentru a sprijini pe mai departe Ucraina, a declarat luni secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, care a menţionat că preşedintele rus, Vladimir Putin, nu poate fi lăsat să câştige, transmite Agerpres.

de Redactia Observator

la 28.11.2022, 18:08

Klaus Iohannis și Jens Stoltenberg
Jens Stoltenberg a mulțumit României pentru contribuția la activitățile NATO și ajutorul oferit Ucrainei: "Nu îl putem lăsa pe Putin să câştige" - Administraţia Prezidenţială

"Vom face tot ce este necesar pentru a proteja şi apăra toţi aliaţii. Aici, la Bucureşti, miniştrii de externe ai NATO vor căuta modalităţi de a sprijini pe mai departe Ucraina şi de a face faţă presiunii Rusiei în Bosnia-Herţegovina, Moldova şi Georgia. V-aţi dovedit o gazdă generoasă pentru un număr uriaş de refugiaţi, aţi facilitat exportul a milioane de tone de cereale din Ucraina, pentru a uşura criza alimentară mondială. Aţi asigurat sprijin militar semnificativ Ucrainei. Nu îl putem lăsa pe Putin să câştige, pentru că asta ar arăta altor lideri că pot atinge ţeluri prin forţă şi ar fi o lume mult mai periculoasă pentru noi toţi. Este, deci, pentru interesul nostru propriu de securitate să sprijinim Ucraina", a spus secretarul general al NATO.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Jens Stoltenberg i-a mulțumit personal lui Klaus Iohannis pentru "angajamentul puternic"

Pe acelaşi subiect

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a mulţumit României, cu ocazia întâlnirii de la Bucureşti cu preşedintele Klaus Iohannis, pentru contribuţiile la misiunile Alianţei Nord-Atlantice şi pentru suplimentarea bugetului alocat apărării.

"Vreau să mulţumesc României pentru găzduirea reuniunii ministrilor de Externe din statele NATO şi vreau să îi mulţumesc preşedintelui Iohannis pentru angajamentul personal puternic în favoarea NATO în acest moment critic pentru securitatea noastră. Contribuiţi în multe moduri la securitatea noastră comună. Trupele române participă la grupul de luptă din Polonia, contribuiţi la misiunile NATO din Kosovo şi Irak, de asemenea găzduiţi un sistem-cheie pentru apărarea balistică a NATO", a declarat Jens Stoltenberg în conferinţa de presă organizată împreună cu preşedintele României, Klaus Iohannis.

"Salut angajamentul de a menţine bugetul pentru apărare peste nivelul de 2% din PIB. Investiţiile în apărare sunt esenţiale în contextul în care ne confruntăm cu cea mai mare criză în materie de securitate a unei generaţii. ", a subliniat secretarul general al NATO.

Stoltenberg: NATO este aici. Vom face ceea ce este necesar pentru a proteja şi apăra toţi aliaţii

"Ca reacţie la agresiunea Rusiei, NATO îşi consolidează prezenţa din regiunea Mării Baltice până la Marea Neagră. Am constituit noi grupuri de luptă, inclusiv unul condus de Franţa, aici în România. Avioane de vânătoare din Canada contribuie la protejarea spaţiului aerian de aici, iar sistemele Patriot din SUA consolidează apărarea aeriană. Aceste acţiuni transmit mesajul clar că NATO este aici. Vom face ceea ce este necesar pentru a proteja şi apăra toţi aliaţii", a mai spus Jens Stoltenberg.

Declaraţiile au fost făcute în cadrul unei conferinţe de presă comune susţinute alături de preşedintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Jens Stoltenberg a mulțumit României pentru contribuția la activitățile NATO și ajutorul oferit Ucrainei: "Nu îl putem lăsa pe Putin să câştige"