Antena Meniu Search
x
LIVE

Protest al industriei HORECA, de teama falimentului: "Am ajuns la sapă de lemn"

De ziua internaţională a mâncării, bucătarii din Baia Mare ar fi făcut fel de fel de preparate sofisticate pentru clienţi.

De Redactia Observator la 16.10.2020, 10:44
Vezi și
  • La protest au participat şi cântăreţi, fotografi şi organizatori de evenimente.
  • Şi pe ei pandmeia i-a îngenuncheat.

Acum însă, au agăţat şorţurile în cui şi au ieşit în stradă să protesteze. Decizia guvernanţilor de a le închide afacerile în funcţie de indicele de infectare le dă mari bătăi de cap.

Se tem că vor da în scurt timp faliment. La Iaşi, protestatarii au făcut colivă. Aşa au vrut să demonstreze că industria HORECA este pe moarte.

Au fost zeci de angajaţi din domeniul Horeca, adunaţi în piaţa Revoluţiei din Baia Mare. Au ieşit să îşi strige nemulţumirile vizavi de măsurile impuse de guvernanţi. Se plâng că în ritmul acesta vor da faliment.

La protest au participat şi cântăreţi, fotografi şi organizatori de evenimente. Şi pe ei pandmeia i-a îngenuncheat.

Câţiva patroni de localuri din Iaşi au făcut un protest macabru. În semn de nemulţumire, au scos la servire colivă.

Patron: Am ajuns la sapă de lemn și încercăm să tragem un semnal de alarmă. Considerăm că suntem în pragul unui parastas, efectiv.

Protestatarii spun că, anul acesta, au încasat doar 30 la sută din veniturile pe care le obţineau înainte de pandemie. Afacerile lor depind, acum, de indicele de infectare din localităţile în care îşi desfăşoară afacerile. Ceea ce înseamnă că de la o zi la alta pot afla că trebuie să închidă. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Protest al industriei HORECA, de teama falimentului: "Am ajuns la sapă de lemn"