Antena Meniu Search
x

Video "Vă bateţi joc de noi şi de copiii noştri". Protest cu un singur părinte şi şase sicrie de copii, faţă de decizia de a menţine şcolile deschise

Un protest a avut loc azi în faţa Ministerului Educaţiei, care apoi s-a mutat în faţa Ministerului Sănătăţii, cu privire la decizia autorităţilor de a ţine şcolile deschise indiferent de rata de incidenţă. A fost vorba însă de o singură persoană, reprezentanta unei asociaţii de părinţi, care a explicat că au ales această formă de protest pentru a limita răspândirea coronavirusului.

de Redactia Observator

la 30.09.2021, 15:50

Vezi și

"Vă bateţi joc de noi şi de copiii noştri" a scandat o femeie în faţa ministerelor Educaţiei şi Sănătăţii, nemulţumită de decizia autorităţilor de a decupla şcolile de la rata de incidenţă, astfel încât acestea să rămână deschise indiferent de rata de incidenţă înregistrată în localităţi. Acesta a afişat şi un banner cu mesajul „Nu jucați viața copiilor noștri la ruleta morții” și şase coșciuge din carton cu numele unor copii pe ele.

"Este un protest de o singură persoană pentru că da, noi respectăm regulile de combatere a pandemiei, nu ca cei de la Congresul PNL. Protestăm cu şase sicrie de copii împotriva decizia criminale pe care Ministerul Educaţiei vrea să o ia, decuplând şcolile din România de la rata de infectare de 6 la mie", a declarat Ana Măiţă, preşedintele Asociaţiei Mame pentru Mame.

"Noi nu vrem să punctăm politic cu viaţa şi cu sănătatea copiilor noştri. Şcolile trebuie închise, trebuie făcută funcţională şcoala online, pentru că altfel ne vom trimite copiii direct în secţiile de ATI", a mai spus Ana Măiţă.

CNSU va adopta decuplarea şcolilor de la rata de incidenţă

Pe acelaşi subiect

Grupul de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României a adoptat in unanimitate ca şcolile să rămână deschise în orice scenariu.

După aceasta prima etapă urmează adoptarea unei Hotărâri CNSU, apoi validarea prin Hotărâre de Guvern si abilitarea miniștrilor Educatiei si Sanatatii in vederea modificării ordinului comun in concordanța cu hotărârile adoptate.

Pentru ca măsura să intre în vigoare, este necesară o decizie CNSU, urmată de o hotărâre de guvern și de ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății.

Premierul Florin Cîțu a confirmat, joi, că școlile nu vor mai fi închise automat în localitățile cu incidența peste 6 la mie și a afirmat că mai multe detalii referitoare la această măsură vor fi anunțate în această seară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » "Vă bateţi joc de noi şi de copiii noştri". Protest cu un singur părinte şi şase sicrie de copii, faţă de decizia de a menţine şcolile deschise