Antena Meniu Search
x

Florin Cîțu confirmă că școlile nu se mai închid la o incidență de peste 6 la mie: ”Decizia va fi pe fiecare școală în parte”

Premierul Florin Cîțu a confirmat, joi, că școlile nu vor mai fi închise automat în localitățile cu incidența peste 6 la mie și a afirmat că mai multe detalii referitoare la această măsură vor fi anunțate în această seară. În plus, premierul a făcut câteva referiri și la testarea elevilor pentru Covid-19.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 30.09.2021, 15:50

Florin Cîțu confirmă că școlile nu se vor mai închide la o incidență de peste 6 la mie: ”Decizia va fi pe fiecare școală în parte”
Florin Cîțu confirmă că școlile nu se vor mai închide la o incidență de peste 6 la mie: ”Decizia va fi pe fiecare școală în parte” - Mediafax Foto / Andreea Alexandru via Hepta

Florin Cîțu a participat, joi, la o conferință de presă susținută la inaugurarea Pasajului Mogoșoaia.

”Pentru școală se scoate acea legătură cu rata de incidență. Decizia se va lua pentru fiecare școală în parte, în funcție de numărul de persoane infectate. Vom prezenta detalii în hotărârea CNSU din această seară și veți vedea acolo toate detaliile. Noi am luat deciziile în CNSU pentru a ne asigura că școlile pot rămâne deschise, acolo unde se poate”, a declarat premierul Florin Cîțu.

Elevii ar urma să fie testați pentru Covid la școală

Florin Cîțu a mai vorbit și despre testarea elevilor și a subliniat că oficialii de la Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Educaţiei au propus să fie de două ori pe săptămână, însă a precizat că i se pare prea des intervalul.

Pe acelaşi subiect

”Le vom introduce în şcoli. Vor fi folosite. Sunt un test rapid care este folosit şi în alte ţări. Înţeleg că şi Franţa foloseşte acest test. Deci nu văd o problemă aici. Va fi introdus şi va fi decizia celor de la Ministerul Sănătăţii şi Ministerului Educaţiei, prin ordin vor spune cât de des se va face. Era o propunere de la specialişti cred de două ori pe săptămână, dar eu cred că este prea mult. Am spus foarte clar şi asta este decizia CNSU care va fi aprobată în această seară. Veţi vedea detaliile”, a spus Florin Cîțu. 

Școlile din România, decuplate de la rata de incidență

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, împreună cu ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, au anunțat, miercuri, că sunt luate în calcul mai multe variante de lucru privind situația școlilor în următoarea perioadă, una dintre ele fiind aceea de a fi decuplate de rata de incidență, iar copiii să meargă la școală cu prezență fizică chiar dacă se depășește 6 la mie.

În această după-amiază, Comitetul Național pentru Situații de Urgență se va întruni pentru a stabili în detaliu cum vor acționa școlile în următoarea perioadă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri politice » Florin Cîțu confirmă că școlile nu se mai închid la o incidență de peste 6 la mie: ”Decizia va fi pe fiecare școală în parte”