Antena Meniu Search
x

Video Protest în Prahova, după ce Iulian Dumitrescu şi-a anunţat candidatura. Preşedintele suspendat al CJ Prahova, acuzat de DNA că a luat mită 16 milioane de lei

Candidatura lui Iulian Dumitrescu, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Prahova, pentru un nou mandat a strârnit un protest al localnicilor în Ploieşti. Acuzat de DNA că ar fi luat 16 milioane de lei mită, Dumitrescu a făcut abstracţie de controlul judiciar sub care se află şi vrea o nouă şansă.

de Cristi Georgescu

la 25.04.2024, 17:48

Vezi și

PNL Prahova a anunţat miercuri, 24 aprilie, printr-un comunicat de presă că Iulian Dumitrescu şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean din calitate de preşedinte al PNL Prahova. Iulian Dumitrescu este urmărit penal de DNA într-un dosar de corupţie şi anunţase în luna februarie că se retrage din funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene PNL.

Proteste în faţa Biroului Electoral Judeţean Prahova

Decizia a fost luată după discuţii cu primarii şi ceilalţi aleşi locali care i-au solicitat lui Dumitrescu să existe continuitate la nivelul administraţiei judeţene, în contextul proiectelor de peste 3 miliarde de euro din fonduri europene pe care CJ Prahova a reuşit să-i atragă în mandatul acestuia. Iulian Dumitrescu a declarat că are dreptul legal şi constituţional de a candida, colaborează cu instituţiile de cercetare penală, se consideră nevinovat şi aşteaptă o decizie cât mai rapidă din partea justiţiei.

Miercuri după-amiază, în faţa Biroului Electoral Judeţean Prahova, mai multe persoane s-au adunat pentru a-şi arăta nemulţumirea faţă de candidatura lui Iulian Dumitrescu. După un scandal purtat cu firma de pază, un reprezentant al protestatarilor a reuşit să meargă la BEJ Prahova şi să depună un memoriu prin care oamenii îşi arătau nemulţumirea faţă de intenţia lui Dumitrescu de a candida.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Alegeri locale 2024 » Protest în Prahova, după ce Iulian Dumitrescu şi-a anunţat candidatura. Preşedintele suspendat al CJ Prahova, acuzat de DNA că a luat mită 16 milioane de lei