Antena Meniu Search
x

Video Protest la o şcoală din Gorj, din cauza unui elev problemă. Părinţii refuză să-i mai trimită pe cei mici la ore: "Vor să muşamalizeze pentru renumele şcolii"

E scandal la o şcoală de top din Târgu Jiu. Peste 20 de părinţi refuză să-i mai trimită pe cei mici la ore din cauza unui copil problemă. Au depus chiar şi plângere la poliţie după ce mama acestuia s-a certat cu învăţătoarea în faţa copiilor. 

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 22.05.2024 , 18:13

Conflictul a izbucnit săptămâna trecută, după ce doi elevi de clasă pregătitoare s-ar fi îmbrâncit. A doua zi, mama unuia dintre ei a intrat peste învăţătoare la ore să-i ceară socoteală.

Corina Panduru, director școală: Am făcut tot ce ţine de noi ca să mediem aceste conflicte dar nu putem să mediem noi conflictul dintre un părinte şi un învăţător atâta timp cât părintele îşi arată dispreţul faţă de dascălul respectiv. Nu e conflict între copil si copii, copil și învățătoare. Este o dispută legată de orgolii. 

Părinţii sunt revoltaţi că nu se iau măsuri

Vezi și

Părinţii sunt însă revoltaţi că nu se iau măsuri împotriva copilului care n-ar fi la prima ieşire nervoasă. În semn de protest, 21 de părinţi nu şi-au mai adus azi copiii la şcoală. Spun că îi vor ţine acasă până unitatea de învăţământ va reuşi să stingă acest conflict. Deşi scandalul s-a încheiat cu Poliţia la şcoală și cu elevii la psiholog, incidentul nu a fost raportat şi la Inspectoratul Şcolar. 

Ionuț Catrina, inspector școlar: La sediul ISJ Gorj au fost depuse sesizări din partea unor părinţi, 2 mămici. S-a constituit o comisie care va verifica toate aspectele semnalate de părinţi.

"Vor să mușamalizeze doar pentru renumele școlii"

Părinte: Nu este o siguranță. Am înteles că e obligatoriu învățământul, dar și şcoala e obligată să asigure un confort, un mediu netoxic. Copiii ăştia trebuie să învețe carte. Nu se poate ca din cauza unui copil din grup să sufere o clasă întreagă. Vor să mușamalizeze doar pentru renumele școlii.

La Poliţie se fac cercetări în urma a două plângeri penale. Din cauza situaţiei tensionate de la şcoală, învăţătoarea a ajuns, cu atac de panică, la Urgenţe. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aţi apelat vreodată la ajutorul unui broker, înainte să faceţi un credit?
Observator » Evenimente » Protest la o şcoală din Gorj, din cauza unui elev problemă. Părinţii refuză să-i mai trimită pe cei mici la ore: "Vor să muşamalizeze pentru renumele şcolii"