Antena Meniu Search
x

Update PSD atacă în contencios administrativ actul care prevede închiderea magazinelor la 18:00, în localitățile cu rată mare de incidență

Purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea, a anunţat vineri, la Ploieşti, că social-democraţii vor ataca în contencios administrativ actul normativ care stabileşte ca magazinele să se închidă la ora 18:00 în localităţile cu incidenţe crescute privind infectarea cu virusul SARS-CoV-2.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 02.04.2021, 12:40

sigla PSD
PSD merge cu restricțiile în instanță - Mediafax Foto / Eduard Vinatoru via Hepta
  • La rândul său, preşedintele PSD Prahova avansează ideea prelungirii orarului magazinelor: "Poate trebuia mărit timpul până la ora 23:00, astfel încât oameni care puteau să meargă la acea oră să se ducă să-şi facă cumpărăturile"

"Pentru că în afară de critici e nevoie şi de acţiune, Partidul Social Democrat va acţiona în contencios administrativ măsura aberantă a Guvernului Cîţu de a închide magazinele la ora 18:00. Şi aţi văzut ca argumente şi poziţiile celor din coaliţia de dreapta, sunt foarte mulţi de la PNL care critică această măsură, l-am auzit şi pe domnul Guran, l-am auzit şi pe domnul Buşoi, am auzit foarte mulţi care spun că este o măsură aberantă, a fost o măsură ilogică, prost comunicată şi ai văzut urmările. Este în lucru, cred că au şi depus-o sau se va depune foarte repede", a declarat purtătorul de cuvânt al PSD vineri, într-o conferinţă de presă susţinută de PSD Prahova.

Radu Oprea a dat ca exemplu deciziile anterioare privind circulaţia vârstnicilor, care au dus la formarea de aglomerări în anumite intervale orare.

"Nu poţi compara România cu statele vestice, avem alte obiceiuri de consum"

"Să ne aducem aminte când au avut pensionarii interval de ore. Ce s-a întâmplat? Era o înghesuială fantastică şi în mijloacele de transport şi în magazine în ace interval orar. Dacă ar fi avut puţină minte şi ar fi gândit şi ar fi înţeles ceva din experienţele anterioare, nu ar fi venit cu astfel de măsură aberantă, cu atât mai mult cu cât nu poţi compara România cu statele vestice, pentru că avem alte obiceiuri de consum", a adăugat senatorul social-democrat.

Pe acelaşi subiect

La rândul său, deputatul PSD Bogdan Toader preşedinte al PSD Prahova, consideră că o idee ar fi prelungirea orarului de funcţionare al magazinelor.  "Poate trebuia mărit timpul până la ora 23:00, astfel încât oameni care puteau să meargă la acea oră să se ducă să-şi facă cumpărăturile", a afirmat Toader.

Document: Cum arată Hotărârea CNSU nr. 20, cu privire la noile restricții

Guvernul României a publicat săptămâna trecută textul Hotărârii nr. 20 din 25 martie 2021, care prevede modul în care se instituie noile restricții în cazul în care se depășesc anumite praguri ale ratei de incidență. Totodată, Hotărârea modifică lista țărilor cu risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei.

c) Limitarea intervalului de timp în care este permisă desfășurarea activității operatorilor economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, în localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 4 la 1.000 de locuitori și mai mică de 7,5 la 1.000 de locuitori, până la ora 1800 pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică. Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidență scade sub 3,5 la 1.000 de locuitori.

d) Limitarea intervalului de timp în care este permisă desfășurarea activității operatorilor economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, în localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 7,5 la 1.000 de locuitori, până la ora 1800 pe întreaga durată a săptămânii. Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidență scade sub 7 la 1.000 de locuitori și intră în vigoare măsura prevăzută la lit. c).

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » PSD atacă în contencios administrativ actul care prevede închiderea magazinelor la 18:00, în localitățile cu rată mare de incidență