Antena Meniu Search
x

"Răbdarea poate fi, uneori, o armă împotriva destinului istoric". Citate memorabile lăsate în urmă de Regele Mihai

Regele Mihai I al României (1927 – 1930; 1940 – 1947), una dintre cele mai importante personalități istorice ale României, a fost singurul supraviețuitor dintre şefii de stat din Europa celui de-al Doilea Război Mondial şi ultimul monarh din ţările Europei de Est. 

Regele Mihai I al României (1927 – 1930; 1940 – 1947), una dintre cele mai importante personalități istorice ale României, a fost singurul supraviețuitor dintre şefii de stat din Europa celui de-al Doilea Război Mondial şi ultimul monarh din ţările Europei de Est. 

Puțini oameni de stat au avut ocazia să se adreseze națiunii lor timp de mai bine de șapte decenii. 

Citiți mai jos câteva dintre cele mai memorabile citate ale Majestății Sale:

"Răbdarea poate fi, uneori, o armă împotriva destinului istoric"

Pe acelaşi subiect

"România a mers mai departe prin idealurile marilor oameni ai istoriei noastre. Ei toți au fost călăuziți de simțul datoriei, de curaj și de altruism. Vom pierde respectul și încrederea lumii față de România dacă vom continuă să ne abatem de la aceste idealuri"

"Felicit pe românii care știu că au făcut ceva bun pentru ca țara lor să meargă mai departe"

"Lumea de mâine nu poate exista fără morală, fără credință și fără memorie"

"Nu văd România de astăzi ca pe o moştenire de la părinţii noştri, ci ca pe o ţară pe care am luat-o cu împrumut de la copiii noştri"

"Prietenii te pot dezamăgi mai mult decât dușmanii, iar în momentele cruciale rămâi singur"

"Copiii și tinerii țării au astăzi o viață fără granițe. În fața computerelor sau călătorind pe cinci continente, fără niciun complex de inferioritate, ei sunt acea parte a României care ne așază la nivel de egalitate cu orice altă țară a lumii"

"Nu putem avea viitor fără a respecta trecutul nostru"

"Coroana regală nu este un simbol al trecutului, ci o reprezentare unică a independenţei, suveranităţii şi unităţii noastre. Coroana este o reflectare a Statului, în continuitatea lui istorică, şi a Naţiunii, în devenirea ei. Coroana a consolidat România prin loialitate, curaj, respect, seriozitate şi modestie"

"Dacă oamenii vor să mă întorc înapoi, mă voi întoarce înapoi. Românii au suferit destul şi au dreptul de a fi consultaţi în ceea ce le priveşte viitorul"

"Democrația și libertățile nu sunt câștigate pentru totdeauna. Nicio izbândă nu este eternă. Omul își câștigă în fiecare zi dreptul de a avea un “mâine”. Țara își redobândește, cu fiecare generație, privilegiul de a continua să existe"

"Mulțumesc părinților și profesorilor care, prin sacrificiu personal, dau copiilor lor un viitor așa cum nicio altă generație trecută de români nu a putut avea"

"A avea legi bune este un lucru însemnat. A-i face pe oameni să le respecte este încă mai valoros. Dar fundamental este ca oamenii să creadă în ele. România prezentului nu a ajuns încă acolo"

"Vom avea o șansă în viitor doar dacă ne vom asuma propria noastră răspundere. Nu va veni nimeni de altundeva să ne ofere binele"

"Cele mai importante lucruri de dobândit, după libertate şi democraţie, sunt identitatea şi demnitatea"

"Cea mai frumoasă coroană regală este încrederea și dragostea românilor, iar valoarea ei stă în propriile merite ale României".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » "Răbdarea poate fi, uneori, o armă împotriva destinului istoric". Citate memorabile lăsate în urmă de Regele Mihai