Antena Meniu Search
x

Race for the Cure, cea mai mare cursă internaţională pentru sănătatea femeii

Cancerul de sân ucide anual mii de femei în România. Fie din comoditate, din lipsa banilor sau pur şi simplu pentru că se gândesc că lor nu li se poate întâmpla, femeile ajung târziu la medic, uneori prea târziu.

de Redactia Observator

la 19.09.2019, 17:11

Vezi și

Cancerul de sân ucide anual mii de femei în România. Fie din comoditate, din lipsa banilor sau pur şi simplu pentru că se gândesc că lor nu li se poate întâmpla, femeile ajung târziu la medic, uneori prea târziu. De fapt, ce face cu adevărat diferenţa nu sunt tratamentele, medicii sau resursele. Ci chiar iniţiativa fiecăreia dintre noi de a merge periodic la control.

Înconjurate de flori roz doamnele au împletit coroniţe şi au pregătit premiile pentru cei ce vor participa la cea de-a cincea ediţie a cursei caritabile Happy Run-Race for the Cure.

Race for the Cure devine cea mai mare cursă europeana dedicată sărbătoririi sănătăţii. La start, se aliniază - pentru prima dată - 16 oraşe europene, simultan. Ca în fiecare an cursa Happy Run are ca scop atenţionarea femeilor asupra riscurilor la care se expun evitând sau amânand să meargă la medic.

Dacă în alte ţări europene boli grave precum cancerul de sân şi cel de col sunt diagnosticate în faze incipiente, iar pacientele au şanse reale de a se vindeca, în ţara noastră majoritatea pacientelor ajung la medic în faze terminale.

80% dintre femeile care ajung la control ajung din pacate atunci cand boala este in stadiu avansat si nu se mai poate face mare lucru.

Nu vad de ce oricare dintre noi am risca sa ajungem acolo. mai ales in ziua de azi cand orice femeie poate sa aiba grija de ea insasi singura.

Evenimentul din 29 septembrie este şi o sărbătorire a femeilor care au ieşit învingătoare din lupta cu cancerul.

Cursa caritabilă are 5 categorii, participanţii având posibilitatea de a alege între: plimbări între 1şi 5 kilometri sau alergare pe distanţe între 1 şi 5 kilometri.

Cei ce vor să se înscrie în cursă sunt încurajaţi să facă donaţii, în schimb vor primi vouchere de reducere de la fundaţia Renaşterea, pentru a-şi face controale medicale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Race for the Cure, cea mai mare cursă internaţională pentru sănătatea femeii