Antena Meniu Search
x

Video Racla cu Moaștele Sfintei Parascheva, pe Calea Sfinţilor. Peste 20.000 de enoriaşi au însoţit-o în procesiune cu lumânări și flori în mâini

Iaşul este în aceste zile capitala credinţei. Aseară, zeci de mii de oameni au luat parte la o procesiune religioasă impresionantă pe străzile orașului. Calea Sfinților a adunat la un loc zeci de mii de credincioşi care s-au rugat la unison. Racla cu Moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva a fost purtată de un sobor de preoţi pe un traseu care s-a întins pe kilometri întregi. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 09.10.2023, 08:30

Vezi și

Un sobor din zeci de preoți și slujitori ai bisericii au purtat racla cu Moaștele Sfintei Parascheva în procesiunea Calea Sfinților. Pe traseu peste 20.000 de oameni au așteptat-o și au însoțit-o pe ocrotitoarea Moldovei. Enoriaşii au venit să își întâmpine Sfânta cu lumânări și flori în mâini, cu credinţa în suflet şi cu rugăciunea pe buze. 

Femeie: Foarte frumos, participăm în fiecare an, cu drag şi ne rugăm pentru toată lumea.

Reporter: Ce te-a impresionat pe tine?

Băieţel: Slujba, este foarte foarte liniştitoare, te calmează aşa. O minune.

Pe acelaşi subiect

Reporter: Lumânarea pentru cine e? 

Băieţel: Pentru mine.

Reporter: Şi pentru Sfânta, o aştepţi cu lumină? 

Băieţel: Da. Uite, vine acuma. 

Credincioşii au participat şi de la distanţă la pelerinaj

Alți credincioşi, care nu au putut să ajungă fizic la Iaşi, au fost sunaţi de rude cu apel video, ca să aibă şi ei parte de atmosfera de la racla Sfântă. 

Femeie: Momente unice, impresionant.

După ce au parcurs un traseu de câțiva kilometri pe străzile din oraş, Moaștele au fost readuse la baldachinul plin de flori.

Înaltpreasfinţitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei: Mulţumire aducem Sfintei Parascheva pentru că ne-a îngăduit şi nouă nevrednicilor să fim alături de Ea, împreună cu pelerinii veniţi de aproape şi veniţi de departe pentru a aşeza pe mânuţa Sfintei durerea lor, bucuria lor, oful lor, nădejdea lor.

Moaştele rămâne în baldachinul special amenajat până pe 15 octombrie

Lucian Apopei, director comunicare MMB: Se crează o frumoasă comuniune între oameni şi Sfinţi, dar îndrăznesc să spun că şi între oameni şi oameni, ceea ce nu e puţin lucru. Am văzut oameni împreună, făcând cunoştinţă aici, întâlnindu-se. 

Moaştele Sfintei Parascheva vor rămâne în baldachinul special amenajat până pe 15 octombrie. La cel mai mare pelerinaj ortodox din ţară sunt aşteptaţi peste 200.000 de credincioşi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Racla cu Moaștele Sfintei Parascheva, pe Calea Sfinţilor. Peste 20.000 de enoriaşi au însoţit-o în procesiune cu lumânări și flori în mâini