Antena Meniu Search
x

Video Moaștele Sfintei Parascheva, live pe Facebook și TikTok. Pelerinii filmează tot ce prind: "Neamuri, veri, am intrat ca să vadă toţi"

Tehnologia ne aduce mai aproape. Chiar și de cele Sfinte. În aceste zile, pelerinii care se închină la racla Sfintei Parascheva folosesc rețelele de socializare pentru a le arăta moaștele si celor care nu au putut ajunge la Iaşi. Internetul este invadat în această perioadă de fotografii şi clipuri. Multe dintre ele au ajuns virale pe Facebook şi TikTok. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 08.10.2023, 21:41

Vezi și

La nici o zi de la începerea pelerinajului de la Iaşi, o simplă accesare a platformei TikTok ne oferă o mulţime de videoclipuri cu sute, ba chiar mii de aprecieri. Rețelele de socializare sunt pline şi de transmisiuni în direct de la raclă.

- Sunteţi live?

- Da.

- Unde? Pe Facebook? Sau pe ce?

Pe acelaşi subiect

- Pe Facebook. 

- Pentru cine aţi intrat?

- Pentru neamurile mele să audă şi ele. Că nu au putut să vină încoace. Şi pentru că am ajuns noi sănătoşi văd şi ei la noi aici.

- Câte vizualizări aveţi?

- Am vreo 6. 

Un bărbat vine an de an să se închine şi filmează momentul de fiecare dată. Iar ca el fac mii de pelerini. 

- Cine vă urmăreşte? Aveţi urmăritori?

- Normal că sunt. Neamuri. Veri, am intrat ca să vadă toţi. Se uită. Privesc. 

Pelerinaj la Sfânta Parascheva. Când nu sunt live pe Facebook, credincioşii filmează sau fotografiază

Aproape nimeni nu pleacă de lângă baldachinul cu flori fără a imortaliza momentul. Alții nu renunță la telefon nici măcar când ajung să atingă racla. După ce s-au închinat la sfintele moaşte, mulţi credincioşi îşi fac selfie-uri sau se fotografiază între ei. 

  • Lucian Apopei, preot la Mitropolia Moldovei şi Bucovinei: De cele mai multe ori atunci când avem propria noastră trăire a unui moment îl păstrăm cu mai multă evlavie şi mai profund în sufletul nostru decât atunci când îl păstrăm pe un card de telefon sau de tabletă. Sigur că avem tehnologia asta, ne putem folosi de ea, însă eu îndemn la măsură. E mai bine să trăim în viaţa reală decât să evadăm şi să migrăm în această falsă viaţă virtuală. 

Clara Mihociu, reporter Observator: Cei care îşi doresc, totuşi, să aibă şi o amintire fotografică de la pelerinaj pot face fotografiile aici, cu doar câţiva metri înainte de a ajunge la baldachinul cu flori pentru a se închina sau, eventual, aici, imediat după ce au ieşit de la încjinare cu condiţia să nu zăbovească prea mult timp în acst loc pentru a nu bloca accesul pelerinilor după ce ies. 

Moaştele Sfântei Parascheva vor rămâne în baldachinul special amenajat până pe 15 octombrie. La cel mai mare pelerinaj ortodox din ţară sunt aşteptaţi peste 200.000 de credincioşi din întreaga ţară. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Moaștele Sfintei Parascheva, live pe Facebook și TikTok. Pelerinii filmează tot ce prind: "Neamuri, veri, am intrat ca să vadă toţi"