Antena Meniu Search
x

Video Râuri de oameni la pelerinajul Sfintei Parascheva de la Iaşi. Credincioşii îndură ploaia şi frigul pentru a ajunge la racla cu moaşte

De peste 24 de ore, râuri de oameni trec prin faţa raclei cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva. Este a doua zi a celui mai mare pelerinaj din ţară. Iaşiul a devenit polul credinţei şi al rugăciunii.   

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 08.10.2023, 14:27

Vezi și

Clara Mihociu, reporter Observator: Peste 35.000 de pelerini deja au ajuns şi s-au închinat la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva şi alte câteva mii s-au pus în continuare la rând.

Credincioşii îndură ploaia şi frigul pentru a ajunge la moaştele Sfintei Parascheva

Deşi de aproximativ o oră a început să plouă şi este destul de frig la acest moment, să ştiţi că nu au abandonat această aşteptare. Ba dimpotrivă, spun ei, simt că acum rugăciunile le vor fi şi mai ascultate, pentru că au avut puţin de îndurat înainte să ajungă aici. Cei pe care îi vedeţi acum aici au aşteptat aproximativ patru ore .

Chiar şi aşa, în frig şi ploaie, a meritat aşteptarea, spun ei. Au primit aceste pelerine de protecţie ca să le fie mai uşor de suportat ploaia măcar, chiar dacă frigul este greu de acoperit la acest moment. Spun că nu vor abandona coada şi în continuare se aşază în număr mare la rând, chiar dacă vremea nu e prielnică astăzi şi nu este anunţată vreme bună nici pentru următoarele zile. Dar, spun oamenii, merită fiecare minut de chin, pentru că în momentul în care ajung aici, la baldachinul împodobit cu flori, unde găsesc racla cu moaştele Sfintei Parascheva, au zis că nu mai simt nimic şi simt că toate dorinţele lor sunt împlinite. 

În această seară, preoţii vor purta moaştele Sfintei prin Iaşi

Oamenii vor participa şi diseară la o procesiune mult aşteptată, vorbim de Calea Sfinţilor. Racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva va fi purtată de un sobor de preoţi în această seară timp de o oră şi jumătate. Aici, pelerinajul va fi, aşadar, întrerupt. Se estimează că vor participa aproape 20.000 de persoane. Pentru zilele următoare, pelerinajul va merge ca şi până acum, dar cel mai mare număr de pelerini este aşteptat pe 14 octombrie, în ziua când se spune că puterile Sfintei sunt mai mari.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Râuri de oameni la pelerinajul Sfintei Parascheva de la Iaşi. Credincioşii îndură ploaia şi frigul pentru a ajunge la racla cu moaşte