Antena Meniu Search
x

Racla cu Mâna Sfântului Andrei, adusă din Grecia cu ocazia sfinţirii Catedralei Mântuirii Neamului

Mai sunt două zile până la sfinţirea Catedralei Mântuirii Neamului, iar desfăşurarea de forţe pentru pregătirea marelui eveniment este fără precedent. A venit, special din Grecia, la Bucureşti, Sanctitatea Sa Bartolomeu Întâi, Patriarhul Constantinopolului.

Vezi și

Mai sunt două zile până la sfinţirea Catedralei Mântuirii Neamului, iar desfăşurarea de forţe pentru pregătirea marelui eveniment este fără precedent. A venit, special din Grecia, la Bucureşti, Sanctitatea Sa Bartolomeu Întâi, Patriarhul Constantinopolului. Iar delegaţia a adus racla în care se află Cinstita Mână a Sfântului Apostol Andrei, la care se vor putea închina cei care vor asista la sfinţirea Catedralei.

Un sobor de preoţi în frunte cu Înaltpreasfințitul Părinte Hrisostom poartă spre Catedrala Patriarhală Cinstita Mână a Sfântului Andrei. Moaştele au fost aduse special din Patra la Bucureşti pentru momentul sfinţirii Catedralei Mânuirii Neamului.

50 de mii de credincioşi sunt aşteptaţi duminică la sfinţirea Catedralei. Accesul se va face chiar pe intrarea principală din faţa esplanadei. În interiorul Catedralei vor intra peste 2000 de persoane, pe baza unei invitaţii. Slujba de Sfințire a Altarului Catedralei Naționale va începe la ora nouă, şi va fi urmată de Sfânta Liturghie, care va începe la ora zece şi jumătate. Ambele vor fi oficiate de Patriarhul Daniel, Sanctitatea Sa Bartolomeu I şi un sobor de preoţi. Patriarhul Constantinopolului a sosit tot astăzi, la Bucureşti. 

La ora 13.00, racla cu Cinstita Mână a Sfântului Apostol Andrei precum şi racla cu moaştele Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina vor fi așezate la ieşirea din Altarul Catedralei. Este momentul în care toţi credincioşii vor putea intra în Catedrală. Oamenii trebuie să ştie că accesul cu maşina în zonă nu va fi posibil. De altfel traficul pe toate străzile care duc la Catedrală va fi oprit de la şase dimineaţa până seara, la ora zece. Există însă două staţii de metrou în apropiere: Izvor şi Piaţa Unirii. 

Meteorologii aduc veşti bune. Duminică sunt aşteptate aproximativ 8 grade. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Racla cu Mâna Sfântului Andrei, adusă din Grecia cu ocazia sfinţirii Catedralei Mântuirii Neamului