Zeci de mii de credincioși s-au închinat la racla Sfintei Cuvioase Parascheva. Peste 70.000 de sarmale, pregătite pentru pelerini
De mai bine de 36 de ore, râuri de pelerini trec prin faţa raclei Sfintei Cuvioase Parascheva, de la Iaşi. Este a doua zi a celui mai mare pelerinaj din România, care are loc, an de an, în inima Moldovei.
De mai bine de 36 de ore, râuri de pelerini trec prin faţa raclei Sfintei Cuvioase Parascheva, de la Iaşi. Este a doua zi a celui mai mare pelerinaj din România, care are loc, an de an, în inima Moldovei.
Credincioşii aşteaptă ore în şir ca să se închine celei pe care mulţi o numesc Sfânta Bucurie. Nu întâmplător, pentru că bucuria se citeşte pe chipurile tuturor pelerinilor.
La racla Sfintei Cuvioase Parascheva toate rugăciunile se spun şoptit
Bătrâni, tineri sau copii ating Sfânta Raclă cu evlavie. Ar vrea parcă să ia cu ei ceva ce nu poate fi exprimat în cuvinte. Andreea a venit să se închine cu fetiţa ei, căreia i-a dat chiar numele Sfintei care a ocrotit-o.
De când a devenit mamă, se întoarce mereu la Iaşi la Sfânta Parascheva.
La rând au fost și Iulia, Ionela şi Mădălina, trei prietene din Vaslui care au stat toată noaptea ca s-o roage pe Sfânta Parascheva să le lumineze mintea.
Aceeaşi bucurie se citeşte pe chipul multor pelerini, după ce se închină la Sfânta raclă.
Mâncarea pelerinilor, pregătită 3 zile, fără oprire
Pentru masa pelerinilor, în cantina socială de lângă Mitropolie se munceşte fără încetare de trei zile.
Peste 30 de voluntari şi patru bucătărese lucrează până în toiul nopţii pentru a pregăti cele 70.000 de sarmale care le vor fi oferite credincioşilor.
Daniela participă la pregătitul sarmalelor de mai bine de 10 ani. E modul ei de a-i mulţumi Sfintei Parascheva, pentru ajutorul primit de-a lungul timpului.
De toate, pelerinii se vor bucura pe 14 octombrie, în ziua de hram, după slujba la care sunt aşteptaţi zeci de mii de credincioşi.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰